用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培道小學 培道有結果喇~~
樓主: MuiMuiQQ
go

培道有結果喇~~ [複製鏈接]

引用:我地都有份被取錄,不過我地唔讀,會放位出

原帖由 爸爸愛您 於 13-11-12 發表
我地都有份被取錄,不過我地唔讀,會放位出嚟
點解唔讀

回覆:little_yolky 的帖子

多謝晒,未去開始第一間學校面試,我同其他家長一樣,個心真係好擔心好緊張自己小朋友無學校收,見一間又唔得,再見一間又唔得,個心真係灰爆,好彩最後總共見左9間,都有三間 offer 左(我只留左一間,培小及另一間我已放了位),個心總算定落嚟

爸爸愛您 發表於 13-11-13 14:48
多謝晒,未去開始第一間學校面試,我同其他家長一樣,個心真係好擔心好緊張自己小朋友無學校收,見一間又唔 ...
如果多D家長可以好似你咁,目標明確,好多家長會早D識笑返
BTW,恭喜你..

引用:Quote:sasafan+發表於+13-11-12+20:10+下,

原帖由 little_yolky 於 13-11-13 發表
你好似係2013小一吧! 有乜出奇, 2013都話每班收30人, 開學走下一個走下一個, 班班得番廿幾人。收33個, 到 ...
我系培小家長,我5系覺得好出奇,只不過之前話小班,往年都系22-24人,今年已經收到30人,雖然而家都走了幾個!下學期插班可能又變30人

sasafan 發表於 13-11-13 15:56
我系培小家長,我5系覺得好出奇,只不過之前話小班,往年都系22-24人,今年已經收到30人,雖然而家都走了幾 ...

吓? 原來會收插班架?

引用:Quote:sasafan+發表於+13-11-13+15:56+我系

原帖由 little_yolky 於 13-11-13 發表
吓? 原來會收插班架?
會呀,2/12 會上載資料在學校website! 如果真的收番曬,甘樣不是小班了!

‹ 上一主題|下一主題