用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日有冇人去民生面試
樓主: abby0624
go

今日有冇人去民生面試 [複製鏈接]

回覆:今日有冇人去民生面試

請問如net in, 父母可否同小朋友翻譯廣東話?

想請問一下顏色係用字母數字問定用其他道具問?我b係細b, 陪跑多,祝各位好運

想問如果同廣東話問123同顏色, 可唔可以同英文答?

回復 j914k403 的帖子

我個仔就係咁,個老師問佢點解咁得意,用中文問答英文 唔知老師鍾意定唔鍾意

應該可以,上年小兒也是老師廣東話問,答英文。不過,我覺得等候時玩玩具也要注意,因為我見有老師寫野,不知是否俾分。

回復 PrettyPC 的帖子

課程不算深,每天有簡單的連線,塗顔色的工課,課堂有很多活動,老師很有耐性和愛心。
最有趣是會教小孩整野食,阿仔試過造冰皮月餅和pizza
他拿回家跟我分享,非常有成功感。
民生的德育做得不錯。

引用:回復+j914k403+的帖子 應該可以,上年小兒

原帖由 JC_mami 於 13-11-15 發表

應該可以,上年小兒也是老師廣東話問,答英文。不過,我覺得等候時玩玩具也要注意, ...
最後有收你仔仔嗎?

JC_mami  有呀!上午英粵  發表於 13-11-15 21:40

引用:回復+j914k403+的帖子 應該可以,上年小兒

原帖由 JC_mami 於 13-11-15 發表

應該可以,上年小兒也是老師廣東話問,答英文。不過,我覺得等候時玩玩具也要注意, ...
我都覺得果part重要,但唔知老師標準係咩,
有d家長好誇張,同小朋友唱哂歌,表演好互動,有d則好低調....

引用:Quote:原帖由+JC_mami+於+13-11-15+發表回

原帖由 好有問題 於 13-11-15 發表
我都覺得果part重要,但唔知老師標準係咩,
有d家長好誇張,同小朋友唱哂歌,表演好互動,有d則好低調....

...
但我上次interview時老師冇評分。
她們好忙咁走來走去。

面試完大約一個月,仍覺師生不錯!

‹ 上一主題|下一主題