用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 葵涌荊冕堂vs聖公會顯現堂, 你地點揀???
go

葵涌荊冕堂vs聖公會顯現堂, 你地點揀???

葵涌荊冕堂收上午, 聖公會顯現堂收全日. 2 間我都心儀的, 唔知點揀好?!?!?
如果想小學入仁立係咪真係葵涌荊冕堂機會大d????

有無人讀梗呢2間, 可以唔以分享下....聖公會顯現堂明天最後交留位費呀!!!!

我個女荊冕堂連2nd in 都冇,係咪in 得好好??

回覆:C蓓媽 的帖子

我都係諗緊呢兩間,真係唔知點取捨!

論名氣確實係葵涌荆冕堂好d

drbiglee 發表於 13-11-9 00:41
我個女荊冕堂連2nd in 都冇,係咪in 得好好??

我講的係葵涌荊冕堂呀, 在葵涌村, 並唔係士德呢...士德我一早宣佈死亡啦...邊會有2nd in ar!!!

Janmm 發表於 13-11-9 00:50
我都係諗緊呢兩間,真係唔知點取捨!

你都係今日網上知結果呢?~? 你上午定下午呢~????
顯現收左你咩?! 我收左全日呀!

C蓓媽 發表於 13-11-9 01:33
我講的係葵涌荊冕堂呀, 在葵涌村, 並唔係士德呢...士德我一早宣佈死亡啦...邊會有2nd in ar!!! ...
我唔知有兩間,sorry

顯現收左上午,荆冕堂就收左下午!
我最想係上午,但名氣就荊冕堂比較好,我都好苦腦!

我收左pm,   但我經過見到比較多新移民,另外你話係唔係易d 入仁立, 你可以上反幼稚園網站睇,其實上年只有9 個小朋友入到, 唔算大機會,而且半日同全日班分別好大wor, 真係唔知點好就交左先啦。

引用:我收左pm,+++但我經過見到比較多新移民,另

原帖由 ckcpooh 於 13-11-09 發表
我收左pm,   但我經過見到比較多新移民,另外你話係唔係易d 入仁立, 你可以上反幼稚園網站睇,其實上年只 ...
但葵荊同士德始終係比較多人數入仁立,參考過後,無其他學校仲多機會入到仁立,加上我係仁立畢業的,會否有更高機會??

回覆:葵涌荊冕堂vs聖公會顯現堂, 你地點揀

其實我也有問朋友意見,個個都話葵荊起碼有名氣啲,又係話提到上仁立機會大囉,顯現都係聖公會,個無得參考派位情況,乜都5知,所以大部分都話偏向葵荊!

其實本身校網唔同,好難比較小一派位。
我仔仔都有報兩間荊冕堂,但都冇offer,而家交咗顯現堂留位費lu。
9月細b真係好可憐

早啲決定到,就通知學校放番個位出黎,等waiting嘅小朋友都盡快有offer啦本身囝囝間n有直升,我哋留咗位,但都通知咗學校退番個學位俾其他小朋友

回覆:leung_leung 的帖子

我都決定左喇,捨棄一間放番個位比其他小朋友

回復 C蓓媽 的帖子

咁你會放棄顯現全日嗎?半日同全日差好遠喎!要認真考慮,今日最後要交!^_^

引用:我都決定左喇,捨棄一間放番個位比其他小朋

原帖由 Janmm 於 13-11-09 發表
我都決定左喇,捨棄一間放番個位比其他小朋友
你放棄邊間??

引用:回復+C蓓媽+的帖子 咁你會放棄顯現全日嗎

原帖由 VC20120101 於 13-11-09 發表
回復 C蓓媽 的帖子

咁你會放棄顯現全日嗎?半日同全日差好遠喎!要認真考慮,今日最後要交!^_^ ...
係,決定左要葵荊,無交顯現,但心裏有啲5知點咁!!

引用:早啲決定到,就通知學校放番個位出黎,等wa

原帖由 leung_leung 於 13-11-09 發表
早啲決定到,就通知學校放番個位出黎,等waiting嘅小朋友都盡快有offer啦本身囝囝間n有直升,我哋留咗位, ...
你仔原先是邊間n???咁依家交邊間k?

選擇同感覺都同妳一樣