用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 真心呼籲!
樓主: 朱古力糊
go

真心呼籲! [複製鏈接]

回覆:真心呼籲!

支持!

支持,都有

支持,都有心儀仲in其他

十卜

引用:朋友手中已有3個+am+offer(材校的),呢3間

我好想知會唔會 in 10 間都冇 offer,到目前為止已經 in 咗 4 間,收咗第一個 reject,咁 in 法真係想死!

真係in都冇所謂。。。留位費就唔好交啦。。。就算交左之後又有心儀收左。。就盡快通知學校。。。其他苦等offer真係好慘。。

有空來看看
www.facebook.com/rosygardenwedding

教養孩童. 使他走當行的路. 就是到老也不偏離 (箴言22:6)

引用:我好想知會唔會+in+10+間都冇+offer,到目

原帖由 kittyland06 於 13-11-12 發表
我好想知會唔會 in 10 間都冇 offer,到目前為止已經 in 咗 4 間,收咗第一個 reject,咁 in 法真係想死!

...
想當年大仔真係in十間,淨係得york收。。。等到最後先有位。。。好苦。。不過佢係超細仔。。本打算下一年再黎過。。。今年到細仔in。。八月出世。。冇offer就大大鑊。。因為唔可以讀遲一年。。

有空來看看
www.facebook.com/rosygardenwedding

教養孩童. 使他走當行的路. 就是到老也不偏離 (箴言22:6)

我好想知會唔會 in 10 間都冇 offer,-> 如果係細B(7-10月), 你又只係in 1 -2 線, 10間冇offer絕對唔出奇...
所以3線學校都要in,

interview 我唔覺得辛苦, 一線名校都好有效率,除左培正民生交表麻鬼煩之外.. in o既時候都好快(km, kv 最有效率)..
當你入到名校, 先係地獄o既開始...

支持!!我剛剛in咗心儀嘅一間,報左9間得3間有得in因為係細b.不過有兩間親身交表去過學校後感覺唔好已決定唔會去in。雖然咁樣好危險,但我唔想辛苦bb。最多下年做大b再報過。如果心儀的有offer我都只會留一間位。hold住其他都無意思。不如留俾其他小朋友。祝各港bb都有offer!!!

引用:我好想知會唔會+in+10+間都冇+offer,->+如

原帖由 mimwing 於 13-11-13 發表
我好想知會唔會 in 10 間都冇 offer,-> 如果係細B(7-10月), 你又只係in 1 -2 線, 10間冇offer絕對唔出奇.. ...
边d係3線?

引用:朋友手中已有3個+am+offer(材校的),呢3間

原帖由 朱古力糊 於 13-11-08 發表
朋友手中已有3個 am offer(材校的),呢3間差唔多時間in , 差唔多時間出offer , 無可口非,3間都是村內最to ...
support 又或者in完之後call返學校告知放棄

同意

support

支持! 我女已經讀緊K1(細B), 本來今年都想同佢考多幾間名校/龍校K1(做大女), 但見到今年咁既情況, 決定只會考培正一間~
雖然話學校大細B都會收, 但大B始終有著數, 所以我唔希望因為想操下阿女既面試而去霸住D位~

祝各位媽咪快D有心儀OFFER~ (順便祝埋自己好心有好報~~ )
小小映像誌
老公, 你快樂所以我快樂~~ 好愛你哦~~ :oops:  
張家大少奶的美食日記

支持, 我有offer 都放棄不去龍校了明天,帶仔仔去dinsey玩下好過hehe

我仔k1了,舊年這個時間收了4封reject letter,  好氣餒,最後再去考多兩間,又撞正同一時間面試,結果當然選其中一間, 仲要過埋農曆新年成三月中至知有冇offer,最後好彩收到下午班offer。大家加油吖,提起精神,努力!

SUPPORT

講得好啱

雖然我都不欣賞這種行為,感覺好多餘
不過她如果已經有更好的offer,遲早都會放出來
‹ 上一主題|下一主題