用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 華景BH幼童受伤事件 没有结局的结局
樓主: Heely
go

華景BH幼童受伤事件 没有结局的结局 [複製鏈接]

回覆:pelegia 的帖子

引用:希望你明白,站在樓主角度,佢同小朋友都係

原帖由 pelegia 於 13-12-05 發表
希望你明白,站在樓主角度,佢同小朋友都係受害人,先唔講受害程度,樓主CONCERN 是學校是否跟進得足夠,是 ...
就係局外人,跟本冇親身接觸學校而對學校介定為不負責任的學校,永遠局外人總多過用家,那對學校是否很不公平?

回覆:華景BH幼童受伤事件 没有结局的结局

其實我小朋友喺嗰度返緊pg,亦識左啲已返緊pn既朋友,我地都覺得學校老師好有心,小朋友亦鐘意學校,喺我地眼中既學校係關心小朋友既,呢件事之後亦見學校更小心注意安全。

不過始終我唔係當時人,唔清楚詳情,亦明白樓主都係緊張自己小朋友,所以基於專重樓主,就算之前睇到呢個post,唔太認同但都唔會特別回應。無論點都好,希望樓主可以積極地幫助小朋友走過唔開心既事情!

pelegia 發表於 13-12-5 14:00
樓主不是局外人吧。樓主出THREAD,有相有理據,有甚麼不公平?如果學校處理得好,樓主又會有咁既控訴嗎? ...
我說的局外人是你吧,這麼簡單也看不明?? 而我不是為學校護航,請你了解清楚,弄巧返絕也對我沒有好處也壞處,我只是有話直說,你也不能否定我所講的。你為什麼這麼奴氣?你受了很大壓力吧?

引用:Quote:dbchu+發表於+13-12-5+14:24+我說的

原帖由 pelegia 於 13-12-05 發表
如果你非代表學校的話,你也是局外人吧。這麼簡單也看不明???我亦無勞氣,事情是你們往往話完樓主後, ...
請冷靜,我沒有說過我是局內人吧,請不要太敏感吧,冷靜~冷靜~

回覆:Busybody! 的帖子

我小朋友在華景Boxhill 讀PN 班,其實我個人就覺得老師都好好,好緊張d小朋友!因為有一次話我囝囝比另一小朋友撞到塊面,佢哋即時通知我,又話已塗了藥!我知道後都好擔心,以為好嚴重要塗藥,其實回家見到只是有小小紅咗,我同C6都覺得學校都好緊張d小朋友!
🈸報:我剛已退學,因小朋友有其他心儀的幼稚園取錄!

‹ 上一主題|下一主題