用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫SN出左result 啦!
樓主: 剛果公主
go

金巴倫SN出左result 啦!   [複製鏈接]

回覆:金巴倫SN出左result 啦!

優勢系唔收big 6, 唔知算唔算優勢

恭喜晒甘多位b仔b女。

引用:Quote:angie0828+發表於+13-11-4+15:38+我f

原帖由 cchowls 於 13-11-04 發表
Angie, may I know more about the school fee + misc charge? Rough amount? My perception is that York ...
3313/mths平過york主流,雜費你預5千半年!york國際eng會好過sn,但國際貴好多,york我有3-4個fd小朋友讀3讚1撣,我鍾意sn因為所有野平均,現在比某沙田區b1英數朗文1c paper個囡試做都識做8成,果間小學出名教英數及深半年,相信銜接上英小一應該無問題,不過唔知有冇幸派到!除非弟弟考到sc or kv,否則一定繼續讀sn

avi_anyu  Thanks for the info~! :)  發表於 13-11-4 18:03

雜費好貴呀

引用:十月囡pm+offer,++無諗過會收佢,喊左幾個

原帖由 dor_huen 於 13-11-04 發表
十月囡pm offer,  無諗過會收佢,喊左幾個字先肯入課室,問題只係答到一半

...
Sn優勢就係將收返黎的細仔細女或考不到更好offer的小朋友教得幾好,以及考直資/C小率起碼8成!今年甘大競爭就唔知能否keep到!

引用:雜費好貴呀 +

原帖由 siugaga1102 於 13-11-04 發表
雜費好貴呀
我都覺得貴,口吾知york會否平D,that why我話如果sc or kv收我細仔便會轉會!因為真係雜費平D!

引用:Quote:原帖由+cchowls+於+13-11-04+發表Ang

原帖由 angie0828 於 13-11-04 發表
3313/mths平過york主流,雜費你預5千半年!york國際eng會好過sn,但國際貴好多,york我有3-4個fd小朋友讀3 ...
請問學費收幾多個月?雜費5千包咩呢?

剛收到信,am offer. 我囡囡系25/10 下午 in 的。

引用:Quote:原帖由+cchowls+於+13-11-04+發表Ang

3313/mths平過york主流,雜費你預5千半年!york國際eng會好過sn,但國際貴好多,york我有3-4個fd小朋友讀3 ...
如果俾了這些費用後不用外補英文就好抵喇!

引用:Quote:原帖由+siugaga1102+於+13-11-04+發

我都覺得貴,口吾知york會否平D,that why我話如果sc or kv收我細仔便會轉會!因為真係雜費平D!

...
因為讀kv一定要補英文,條数喺番度!

囝囝 am offer,當日做到所有野~~
已經有York 主流pm offer,唔知2間中邊間好?
但當曰去in SN時,我最buy佢講明唔收雙非

引用:Quote:原帖由+angie0828+於+13-11-04+發表3

原帖由 Toffee888 於 13-11-04 發表
如果俾了這些費用後不用外補英文就好抵喇!
我都咁諗

但sn好似冇劍橋考....有錯請指正!

回復 eliselin 的帖子

SN較平實,york 較商業,學費和雜費較多,兩間有劍橋考

咁今日收唔到信係咪即是没有機?

引用:Quote:原帖由+eliselin+於+13-11-04+發表咁

我fd個朋友york國際,全班第3名,一直好like york,但最近多好多疑似大6同學仔&最近被同學仔打腫個頭!已 ...
York真係多大陸人!唔知點解,我平時接放學經過York 真係好多!

話時話,好似唔多覺有waiting and reject,學校係未諗住等9號注冊完再寄信

面試時話收唔收都會通知

回復 breadbb 的帖子

yes, in the real estate I live there are many mainland chinese, many of their kids study in York.
‹ 上一主題|下一主題