用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港同3rd in 開始喇,大家入嚟傾下。。。
樓主: hoichun0813
go

港同3rd in 開始喇,大家入嚟傾下。。。   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

唔係無分加, 其實evakan之前都解釋左, 校長話因為頭2round分數影響較大, 而某d siblings加埋分都係欠一大截, 俾佢地入3rd round, 加埋分都排得好後, 咁不如一早唔好俾false hope, 等佢地早日考慮下一步了

小朋友入到去第一時間要面對三位大人座定定答問題都好緊張, 我小朋友第一時間hand機, 好簡單問題第一時間都答唔到, 又要去第二面看書返來答問題, 我唸未必個個小朋友都讀到內容同答到問題. 如果佢入到去換轉看書先習慣環境先會答問題會兩回事.

引用:唔係無分加,+其實evakan之前都解釋左,+校長

原帖由 Charlotte_mom 於 13-12-02 發表
唔係無分加, 其實evakan之前都解釋左, 校長話因為頭2round分數影響較大, 而某d siblings加埋分都係欠一大截 ...
即係sibling一定有兩round. Right?

備取生係咪只有今日註冊?
今日無接到call wait list 係咪要等到6月

ltang7 發表於 13-12-2 15:15
備取生係咪只有今日註冊?
今日無接到call wait list 係咪要等到6月
Yes a....I called this morning to ask the school too...

醒目開學勳章 王國長老

未到最後一刻都唔好放棄

回覆:seamama 的帖子

身邊同阿囡同級都入到2nd in,其他年級唔清楚。

有冇新消息分享下呀?

回覆:cycream 的帖子

請問校長怎樣處理?我想了解多一些準備9月interview。感謝!

引用:請問校長怎樣處理?我想了解多一些準備9月i

原帖由 cfkl 於 14-04-11 發表
請問校長怎樣處理?我想了解多一些準備9月interview。感謝!
港同真係純睇面試表現,特別是1st in, 小兒去年我們冇去簡介會,冇著戰衣(校方指示要著運動鞋,但有好多人著恤衫,裙及皮鞋),都有offer; 1st in 高分會於2nd in 時先in, 如於2nd in 是頭一,兩天in, 相信已經踏了大半隻脚入校門!

引用:小朋友入到去第一時間要面對三位大人座定定

原帖由 bksm 於 13-12-02 發表
小朋友入到去第一時間要面對三位大人座定定答問題都好緊張, 我小朋友第一時間hand機, 好簡單問題第一時間都 ...
好似大人見工咁

Deleted Deleted Deleted Deleted Deleted

引用:睇完大家嘅留言,有返啲信心,多謝大家嘅安

原帖由 Marcus0718 於 13-11-08 發表
睇完大家嘅留言,有返啲信心,多謝大家嘅安慰
請問最後讀邊間?

引用:Quote:原帖由+Marcus0718+於+13-11-08+發表

原帖由 tinnor 於 14-06-11 發表
請問最後讀邊間?
陸慶濤收咗

‹ 上一主題|下一主題