用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德信幼稚園 德信幼稚園面試,考咩?
go

德信幼稚園面試,考咩?

回覆:jjnetnet 的帖子

分兩parts 同時進行。
其中一家長去聽學校簡介,了解學校。
另一家長同小朋友去進行面試,形式是group interview . 一班小朋友坐課室正中玩,家長原著牆邊坐,老師會觀察小朋友,不會問小朋友問題。但老師會問家長生活上的問題。

引用:Quote:原帖由+yyylui+於+13-11-08+發表快d

原帖由 carminema 於 13-11-08 發表
想請問你地如果有聖文嘉(何文田)offer, 同德信,神召第一你地會點選?

...
如果你第日想上德小,相信讀德幼扣門機會大d!

引用:Quote:原帖由+mammyleung+於+13-11-08+發表

原帖由 cmlam12 於 13-11-08 發表
請問德小,通常派到哪些中學?聽聞,派得好好?
你可以上德小網頁睇!

回復 mammyleung 的帖子

可以參考德小升中派位
http://www.taksun.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php?menuid=2&refid=217&mode=published

回覆:elainetong616 的帖子

去華仁都吾少!

回覆:popeyemuimui 的帖子

讚同

引用:見有人話可以升德信小學,但係男校,其實係

原帖由 se6b03 於 13-11-15 發表
見有人話可以升德信小學,但係男校,其實係咪
最好讀番傳統男女校較好呢,六年小學都無機會
接觸到異性同學 ...
我相信小朋友活動不只是在學校,都有課外活動和興趣班,又點會認識不倒男孩子呢?男校和女校存在過百年歷史,有問題也已早看得見。相反他/她們的學生都是較一般男女校Gentlemen & 淑女。
所以放心!

回覆:mammyleung 的帖子

學校嘉年華好好玩,我遇到個明年K1家長,好開心!

回覆:godbless12 的帖子

有的,但是closed group, 要invite 先得!

為加快開立新户口,請各媽媽幫手在電腦kingdom 左下角"聯絡管理員", 提出討論區管理,表達我們家長的熱切訴求。

煩請管理員處理"德信幼稚園"申請學校專屬討論區, 好讓各家長可以有專屬地方討論。感謝!

"德信幼稚園"學校專屬討論區申請:
http://www.edu-kingdom.com/forum ... ;extra=#pid37551808

引用:Quote:原帖由+mammyleung+於+13-11-19+發表

原帖由 ~瑤瑤~ 於 13-11-19 發表
你入唔入到?可以invite 我嗎?
如想join to 德信幼稚園家長交流區Facebook, please pm your email to me. Thanks! Let me invite you !

引用:[email protected] Pls+invite+me+in+FB +

原帖由 jjnetnet 於 13-11-19 發表
[email protected]
Pls invite me in FB
Done. Please check email & click link.

引用:Pm+咗,many+thanjs

原帖由 popeyemuimui 於 13-11-19 發表
Pm 咗,many thanjs
Done. Pls check email & click link.

引用:回覆+mammyleung+的帖子 我pm了我email比

原帖由 godbless12 於 13-11-19 發表
回覆 mammyleung 的帖子

我pm了我email比你!請add我
Done. Pls check email & click link

引用:回覆+mammyleung+的帖子 HELLO,+我PM左你,

原帖由 jochenpeiper 於 13-11-20 發表
回覆 mammyleung 的帖子

HELLO, 我PM左你, 麻煩晒!
Done. Pls check email & click link

回覆 TinMenna 的帖子

already added, need facebook administrator to approve.

Please check email in coming week, including trash box.

thanks !

有無媽媽我未邀請到fb, please pm to me. thanks !

回覆:cherryho121 的帖子

不好意思,因為tak sun Facebook  administrator  是另一媽媽, 我已把大家的email 作出邀請,但要等這個媽媽批准,才成功!請大家稍等!