用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 青衣商會將軍澳幼稚園 將軍澳-青衣商會有消息
樓主: jessica~pong
go

將軍澳-青衣商會有消息 [複製鏈接]

回覆:emilytam826 的帖子

緊係揀青商勁難入!

我仔一樣答英文為主 but not offer and not lucky draw......

引用:緊係揀青商勁難入! +

原帖由 naomicft 於 13-11-04 發表
緊係揀青商勁難入!
咁德寶好定青商好?

引用:Quote:原帖由+naomicft+於+13-11-04+發表緊

原帖由 吉蒂小豬 於 13-11-04 發表
咁德寶好定青商好?
我都想知,唸唔掂

其實有冇人可答到青商的好處?
先謝謝^^

引用:我仔一樣答英文為主+but+not+offer+and+not

原帖由 whalebone 於 13-11-04 發表
我仔一樣答英文為主 but not offer and not lucky draw......
乜唔係無offer嗰啲就自動波有得玩大抽獎架咩?

引用:Quote:原帖由+naomicft+於+13-11-04+發表緊

原帖由 吉蒂小豬 於 13-11-04 發表
咁德寶好定青商好?
我會揀德寶

回復 tc080628 的帖子

no, some only got reject letter, for those having the lucky draw slip, should call "waiting"

回覆:將軍澳-青衣商會有消息

成日都見家長因為覺得間某學校“難入”而放棄心儀幼稚園的offer. 其實最緊要都係適合小朋友最重要,難入或不應是揀入讀的因素。

講番正題,我個小朋友全程識答所有嘢,老師叫比茶杯佢,佢都主動遞埋比我,老師仲讚佢識分享。老師又比三隻杯兩隻碟叫佢放好,然後問淨返個隻杯點算(嗰刻我都唔知點算),佢就望兩望,係個筲箕度攞隻碟出嚟放好,老師又有讚,走時主動排好櫈。

我覺得都好ok丫,結果都唔收(全日班),但都唔會失望,佢已做得好好,只係不及人或唔係老師標準,又或者,衰左喺我嗰part.

Snafkin  問題e家呢個game,唔係講緊能力,而係講關係,我好覺佢地有內定...  發表於 13-11-6 09:15
justinalai  你小朋友都好叻 ^^  發表於 13-11-5 07:40

引用:Quote:原帖由+吉蒂小豬+於+13-11-04+發表咁

原帖由 tc080628 於 13-11-04 發表
我會揀德寶
我會揀青商

想問下大家, 如果青商同獅子會, 大家會點選擇?
青商- 1星期有3堂英文班, 15分鐘 (NET 係印度藉), 1堂普通話. 小1派位成為好, 區內有口啤.
獅子會 - 1星期有4堂英文班, 20分鐘 (NET 係美國藉), 1堂普通話, 每日唱遊都用普通話. 升小派位無青商咁好但係學術, 外語好似比較好.

justinalai  獅子會你收到offer?  發表於 13-11-5 12:22

引用:成日都見家長因為覺得間某學校“難入”而放

原帖由 pandaflo 於 13-11-04 發表
成日都見家長因為覺得間某學校“難入”而放棄心儀幼稚園的offer. 其實最緊要都係適合小朋友最重要,難入或 ...
係reject咗,連抽籤都無?

引用:想問下大家,+如果青商同獅子會,+大家會點選

原帖由 elainechoy2000 於 13-11-05 發表
青商- 1星期有3堂英文班, 15分鐘 (NET 係印度藉), 1堂普通話 ...
下,唔係歧視,乜青商net係印度籍架?我驚會有口音喎

回覆:emilytam826 的帖子

你自己覺得青商定茵怡, 其實, 2間, 我 like 茵怡多 d, 而且近。。我有 friend 讀青商, 佢 K2 同茵怡 K2 好近似呢。。不過, 我會 choose 上午班。

問過之前有d小朋友系青商讀既媽咪 (不過畢左業都有3年)
佢地話系睇INTERVIEW 表現, 跟住再睇幾大, 一般會收1-6月出世個d先,
因為自理能力較好

我仔個日答到7成, 我自己就盡力答已經,不過我仔算慢熱, WAITING, 加上我報全日班
我都鐘意青商,不過唔收都冇計,唯有等下WAITING LA出年

elainechoy2000 發表於 13-11-5 11:46
青商- 1星期有3堂英文班, 15分鐘 (NET 係印度藉), 1堂普通話 ...
係呀, 獅子會我收到OFFER 啦 AM CLASS.

青商net係印度籍, LEE 點都係我考慮....因為口音真係唔同...不過雖然獅子會學術方面好D但派位又青商好D~ 真係矛盾.

prutong  派位同讀邊間幼係無直接關係, 視乎點排小學位及當時學生人數  發表於 13-11-25 11:29

回覆:elainechoy2000 的帖子

獅子會, 好似係TKO 唔係咁出名咁,
問d mama, 都幾多人話未聽過呢間school!

‹ 上一主題|下一主題