用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 青衣商會將軍澳幼稚園 將軍澳-青衣商會有消息
go

將軍澳-青衣商會有消息 [複製鏈接]

唉....亞囡interview 咩都做岩晒, 有問有答, 只系答錯一個顏色,
咁都唔收, 而家要入輪候冊, 再等消息,
之前聽人講話如果細B (亞囡11月尾出世), 都會影響個取決條件,
一般學校都比較偏向大B, 系咪真架

3    0    0    0

引用:唉....亞囡interview+咩都做岩晒,+有問有答

原帖由 jessica~pong 於 13-11-01 發表
唉....亞囡interview 咩都做岩晒, 有問有答, 只系答錯一個顏色,
咁都唔收, 而家要入輪候冊, 再等消息, :na ...
我個女上年全部答對,又有回應,又係大女,一樣唔收

引用:Quote:原帖由+jessica~pong+於+13-11-01+發

原帖由 pandabobo 於 13-11-01 發表
我個女上年全部答對,又有回應,又係大女,一樣唔收
我仔唔多願答,答英文多過中文!好意外,收am offer

回覆:xoshan1025 的帖子

我仔一樣,答英文為主, 好surprise 有am offer!
大家覺得青商好d 定東華三院獅子會好d and why?

原來要答英文架所以都吾收

kuo0912 發表於 13-11-1 22:30
原來要答英文架所以都吾收
如果間學校真係咁就真係好有問題囉!因為佢問問題係中文粵語,但個小朋友答英文已經唔對!唔合邏輯,答非所問!

引用:Quote:kuo0912+發表於+13-11-1+22:30+原來

原帖由 garyfkwhk 於 13-11-02 發表
如果間學校真係咁就真係好有問題囉!因為佢問問題係中文粵語,但個小朋友答英文已經唔對!唔合邏輯,答非所 ...
Agree, 咁如果佢地鍾意收英文好嘅小朋友,一係就全程揾啲外籍老師出嚟in 囉,順便in 埋個家長教育水平,一舉兩得

Ray/Phyon    發表於 13-11-2 10:28

回覆:將軍澳-青衣商會有消息

亞仔有下午offer,無答名,不過問咩,咩都會做,8月b,用中文答,有講多謝

好似好嚴格咁。

引用:唉....亞囡interview+咩都做岩晒,+有問有答

原帖由 jessica~pong 於 13-11-01 發表
咁都唔收, 而家要入輪候冊, 再等消息, :na ...
我囡二月大b,全程好乖,有問有答,全對,走時自己推埋張椅都唔收,所以都未必關大/細b事,我反而諗緊係咪老師問我野時自己答得唔好。

回覆:garyfkwhk 的帖子

其實我記得當時問小朋友問題都係問佐3,4個基本問題到, eg. 名字,幾歲,邊個同你嚟.
(呢d我小朋友都好似大部份答英文)
其餘全部都係指令, 我小朋友都做到既,
(但呢part 應該好多小朋友都做得好好)
我估係入去時佢主動俾青衣商會d auntie 拖住入去課室,我跟尾, 走時主動講bye bye 加推chair,
我諗咁樣加佐分,所以收佢掛!

引用:Quote:原帖由+garyfkwhk+於+13-11-02+發表

原帖由 tc080628 於 13-11-02 發表
Agree, 咁如果佢地鍾意收英文好嘅小朋友,一係就全程揾啲外籍老師出嚟in 囉,順便in 埋個家長教育水平,一 ...
佢迫我小朋友答中文!

引用:其實我記得當時問小朋友問題都係問佐3,4個

原帖由 emily_sun728 於 13-11-02 發表
其實我記得當時問小朋友問題都係問佐3,4個基本問題到, eg. 名字,幾歲,邊個同你嚟.
(呢d我小朋友都好似大 ...
我小朋友都有推椅可能因為咁卦!我小朋友話未走得因為未參觀學校!

我覺得呢間幼稚園d老師冇乜愛心……

回覆:cwing1987 的帖子

點解咁講既?
But 我今日in 完方王, 確實比較之下, 方王d 老師有愛心d.

我囡囡三月b,只係冇答佢一條顏色問題,所有其他問題答佢英文,老師仲問小朋友係米多數講英文,我答工人揍所以多數講英文,離去時我提推椅,表現比我想像佳,可能我答點解揀呢間學校衰左,老師聽完好似不喜歡,結果就吾收,不過有位時可抽,我朋友 in個老師又係好衰,迫佢囡囡答問題,又冇禮貌,結果冇收仲冇得抽

會無得抽??我都收到信話唔收,但有得抽

引用:Quote:原帖由+jessica~pong+於+13-11-01+發

原帖由 吉蒂小豬 於 13-11-02 發表
我囡二月大b,全程好乖,有問有答,全對,走時自己推埋張椅都唔收,所以都未必關大/細b事,我反而諗緊係咪 ...
請問老師問咗咩? 你又答咗咩?

引用:我囡囡三月b,只係冇答佢一條顏色問題,所

原帖由 ishiyeung 於 13-11-03 發表
我囡囡三月b,只係冇答佢一條顏色問題,所有其他問題答佢英文,老師仲問小朋友係米多數講英文,我答工人揍 ...
可分享下你點答嗎?

青商收左我女上午班..咁宣道會茵怡都收左下午班..但我住寶林,,應該點選擇?
‹ 上一主題|下一主題