用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日迦南面試
樓主: BostonRedSox
go

今日迦南面試 [複製鏈接]

回覆:gv2009 的帖子

迦南似乎唔鍾意小朋友走黎走去,要坐定做指示,同唔like 家長幫手

我女in 咗啟思同迦南,兩間都係玩下玩具、做下指令。
在啟思,阿女所有指令做到晒,但玩得不耐煩,turn out下午班收咗。
在迦南,阿女所有指令做郅晒,玩得好投入,希望順利。

我 in 小西灣,睇埋其他關於迦南 interview 0既 post,小西灣0既 interview 真係好流.....

回覆:iamverysleepy 的帖子

想問你平時點樣令到女女坐定定架?

引用:Quote:原帖由+gv2009+於+13-11-01+發表回復

原帖由 pepper_mama 於 13-11-01 發表
我阿女一樣,in啓思完全冇問題,有問有答,指令做足,點知今日in小西灣迦南得聽音樂做動作,一齊in嘅幾個小 ...
啓思都收咗亞囡上午班,今日都係去in小西灣迦南,亞囡好似俾人點咗穴咁發呆,同平時完全兩個人咁

我都覺得題目好難, 好似IN K 咁,竟然問佢點黎喎,有冇可能個一歲人仔識答呀?

回覆:今日迦南面試

點解你地問得咁深既?我尋日考黃埔pn班,只係做指令,比波,杯同車,搭高幾粒積木咋,冇問家長問題,問仔仔只係叫佢比野媽媽,考眼耳口鼻,我6月b

mv_lee 發表於 13-11-1 14:54
我都係8月b,好深,指令好多做唔到
me too...但好欣賞老師一路都好有耐性引導我隻8月b答問題!

回覆:natlmwan 的帖子

唔係呀!

我in waterloo rd迦南,分顏色,穿珠仔,五官,收玩具,我覺得對in n班黎講係比較難囉,同埋唔係可以直升k1,只係係am,pm同全日班裡面選出較適合既升k1,k1只有1班,點解要家長之前填咁多問卷,唔通讀完n唔可以直升k1,又要d家長再搵幼稚園收

今日in左富榮迦南!首先係叫小朋友入籌碼落錢箱,之後有蘋果橙香蕉麵包,叫小朋友分別餵媽媽,老師同俾自己食。之後玩配對,四隻膠嘅海洋生物match番落四張相度。跟住睇書問小朋友物品嘅名稱,衫褲鞋襪,再叫小朋友指番自己身上面啲衫褲鞋襪喺邊。最後睇練張圖片,問邊樣係杯 邊樣係碗,叫小朋友指,最後送bear bear, 完。

我in 海濱迦南,考五官,我個仔只係識眼睛,其他完全ignore 老師,老師比左4次機會佢,佢都做唔到,又唔肯坐定定,要企係度, 仲有考疊積木,食野,飲野,比媽媽飲野,全部都做到,不過同老師無乜交流,之後比佢見到佢老豆企左係門口, 佢一味係度叫爸爸, 分哂心, 之前啟思面試表現好好,收左上午班, 呢間應該無行了

面試完,連熊仔禮物都冇

引用:我in+waterloo+rd迦南,分顏色,穿珠仔,五官,

原帖由 wingbin 於 13-11-02 發表
我in waterloo rd迦南,分顏色,穿珠仔,五官,收玩具,我覺得對in n班黎講係比較難囉,同埋唔係可以直升k1,只係 ...
等都係問呢d 太難我一路in一路諗 自己有冇報錯k班 呀仔以前問好簡單既題目

引用:Quote:原帖由+pepper_mama+於+13-11-01+發

原帖由 happywanda 於 13-11-02 發表
啓思都收咗亞囡上午班,今日都係去in小西灣迦南,亞囡好似俾人點咗穴咁發呆,同平時完全兩個人咁

...
我本來都想唔交啓思留位費,想讀迦南,見到佢呆哂,今朝即刻交$。如果係問問題,我都大概估到收唔收,而家咁in真係冇信心。

引用:Quote:原帖由+pepper_mama+於+13-11-01+發

原帖由 happywanda 於 13-11-02 發表

...
我囡今朝都係小西灣,一樣冇反應,但覺得佢in嘅野都算合理啦,跳下舞、簡單指令,歲幾人仔想佢識啲咩啫,問題咁深的話到底有幾多個會識答?

回覆:rismama 的帖子

啟思收左我女,但我覺得迦南唔會收,打定輸數

阿囝今日見海濱迦南,因得我同阿囝去,所以一齊聽完簡介會先見,好彩早有準備攞咗幾本佢鍾意嘅書去睇,佢都可以坐定定聽晒,人地主任講完仲識拍手掌跟住入去都係玩下車,砌積木,玩煮飯仔,俾嘢媽媽,指眼衣口鼻(不過阿囝只係識得餵公仔食嘢),有啲做有啲唔做,老師都有問下佢多唔多同小朋友玩,識唔識講嘢,識講乜嘢咁。。。不過有段小插曲,臨走阿囝唔小心跌親,喊咗2句,同佢去mess room坐低飲水又好乖,老師(另一個)同佢玩叫佢俾玩具同講拜拜都肯做,之後走時仲同學校揮手拜拜添~其實我覺得迦南應該唔會收佢,但我覺得阿囝好叻呀,係勇敢嘅boyboy, 大家婦咪加油呀,有時面試都可以令我地更了解自己嘅小朋友~

回覆:rismama 的帖子

我都係富榮但冇問食物/衣物其他一樣你係大B?

‹ 上一主題|下一主題