用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德寶英文幼稚園 (將軍澳) 德宝play group OK 嗎?
go

德宝play group OK 嗎? [複製鏈接]

有無小孩上過?質素ok嗎?

1    0    0    0

我仔join由一歲開始join, 總共上左50堂. 我覺得幾OK, 有circle time, 有手工, 然後落playground玩, 跟住食茶點
個老師好有愛心(唔知今年有冇換人), 一個native speaker一個廣東話老師, 兩個都好錫小朋友
我個仔返到熟晒, 所以返pn一D都冇喊過

引用:我仔join由一歲開始join,+總共上左50堂.+我

原帖由 Littleman_hk 於 13-10-31 發表
我仔join由一歲開始join, 總共上左50堂. 我覺得幾OK, 有circle time, 有手工, 然後落playground玩, 跟住食 ...
仔仔在德宝上pn?…… 其實上咗佢地嘅playgroup....会唔会大d机会入到德宝pn?

回復 kwanym 的帖子

入德寶PG便等如N班的面試.若是小朋友表現好,明年入讀N班的機率可以理解.可小朋友的長期表現不太好,道理也一樣.

我又唔太清楚playgroup同PN有冇關係, 但我interview時, 老師話唔會但憑阿仔interview表現, 會將佢平日觀察到我個仔的表現一併考慮 (又好彩我係pg老師in)
但我覺得最好係我個仔已經熟習左環境, 所以返學時安全感都大D

引用:我又唔太清楚playgroup同PN有冇關係,+但我i

原帖由 Littleman_hk 於 13-11-02 發表
我又唔太清楚playgroup同PN有冇關係, 但我interview時, 老師話唔會但憑阿仔interview表現, 會將佢平日觀察 ...
上咗3堂pg...覺得課程都好深呀,似n班学的程度!

其實我都冇旨意阿仔係playgroup學到咩, 只係俾佢接觸下學校生活, 講真, 我仔宜家讀緊N班, 都係學ABC, 反而playgroup時老師會教生字
小朋友個個唔同, 我見有D同學仔真係學到英文, 我個仔就咩都冇學到, 不過佢當年返左playgroup, 會養成左某D習慣, 例如playgroup去樓下playground玩完會唱歌仔, 跟住我同佢去遊樂場, 每次唱clean up song, 佢就會乖乖地跟我返屋企

宜家playgroup邊個教啊?

引用:回復+kwanym+的帖子 其實我都冇旨意阿仔係

原帖由 Littleman_hk 於 13-11-18 發表

其實我都冇旨意阿仔係playgroup學到咩, 只係俾佢接觸下學校生活, 講真, 我仔宜家讀緊N ...
KENJI and miss yung

‹ 上一主題|下一主題