用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報7間是不夠的, 請問還有沒有幼兒園還接受報名... ...
樓主: ViolaKin
go

報7間是不夠的, 請問還有沒有幼兒園還接受報名... [複製鏈接]

引用:你放棄個咁唔滿意嘅pm+offer咪答你! +

lovelylpclpc 發表於 13-10-29 21:11
Same as mine....我囡囡暫時一個offer都未有::

same here , no offer~
:<
my daughter is 2012/8 bb

引用:Quote:原帖由+龍龍+於+13-10-29+發表點解有

原帖由 sailob 於 13-10-29 發表
講得好啱~ 有offer已經好好!我個女一個offer都未有,依家好擔心佢無n班讀

...
我依家都係1個offer都未有,我囝囝仲要係9月細b,撞正龍b年,我諗都係凍過水不過有就當好彩囉,冇就下年報k再黎過,到時真係仲大壓力

回覆:報7間是不夠的, 請問還有沒有幼兒園還接受報名...

點解一定要揀上午班?我仲自選下午班先!死火啦!原來上午好啲㗎?

點解會咁?點解連幫小朋友選擇幼兒園既機會都無 有邊個父母唔想搵間好些既學校比子女,但而家機會又渺茫,有無得讀都成問題!好灰!點解中央要放咁多B6落黎,佔有港人既權利呀

引用:點解一定要揀上午班?我仲自選下午班先!死

原帖由 JK2012 於 13-10-30 發表
點解一定要揀上午班?我仲自選下午班先!死火啦!原來上午好啲㗎?
純粹就返小朋友作息時間。好似我個仔,
佢朝早八點瞓醒,食完奶要瞓多一覺,下午較精神,咪適合下午校囉!

引用:Quote:原帖由+JK2012+於+13-10-30+發表點解

原帖由 gouf0083 於 13-10-30 發表
純粹就返小朋友作息時間。好似我個仔,
佢朝早八點瞓醒,食完奶要瞓多一覺,下午較精神,咪適合下午校囉!

...
我仔n班係pm,都幾好!

如果太堅持am,好大壓力,而且am多數留俾有兄姊的學生,你要調較期望啊!

回覆:ferferfer 的帖子

留比兄姊嘅學生…即係一齊返定唔一齊?

選上午班, 只因小朋友作息問題, 及屋企接送問題, 唔關深淺及好壞問題。

bbqueendom 發表於 13-10-29 14:59
真係細b(唔係超大b),想報7間都無得你報,有學校肯收你張form已經好好~

我個囡係4月b, 但第一間啟思已告無望...我數過, 而家我應該報左或將會報的總數係11間...唉!

真係好大壓力,呢幾個月周身病痛
應該很快等多啲學校出結果,會有多點學位release 出來,大家小朋友一定有書讀

引用:留比兄姊嘅學生…即係一齊返定唔一齊? +

原帖由 gouf0083 於 13-10-30 發表
留比兄姊嘅學生…即係一齊返定唔一齊?
我區有學校未正式報名已話am class俾晒校內生的弟妹,只可申請pm

回覆:龍龍 的帖子

Me too

好多間幼稚園都要18個月先可以申請,到時都已是出年3-4月, 什麼後補都出埋
所以要細B要找幼稚園報都係一門學問

bluesky01 發表於 13-10-29 19:08
有一間offer已經好好,我一間都無

係囉~我非常羨慕人地有OFFER,報得就預左唔一定俾到自己想要既上午班,其實收左下午都代表你BB表現OK啦~或者試下寫信俾學校申請轉上午班~

我都希望我B快D有學校收

龍龍 發表於 13-10-29 15:02
咪係囉,我有幾間想報,但學校講明唔收細b,連交表既機會都冇

same here......我想報都唔俾報呀!! 而家有得in都係得一間....
樓主你叫好o家喇! 點都有間係手.... 好多bb半間都冇
‹ 上一主題|下一主題