用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 黃大仙東頭邨係屬咩中學網 ?
go

黃大仙東頭邨係屬咩中學網 ? [複製鏈接]

我個女入小學時嘅校網同我屋企唔同網 , 但係我又唔知佢小學嘅中學網係咪同我屋企係一樣 ?? 我係住東頭邨嘅 , 唔知係屬黃大仙區定係九龍城區 ?? 因為我都想比較吓兩個地方嘅學校 !!
   0    0    0    1

回覆:kylix_c26 的帖子

應該屬於黃大仙區。

醒目開學勳章

回覆:黃大仙東頭邨係屬咩中學網 ?

派中學是跟小學校網,不是跟住址

回覆:whl 的帖子

是的,中學校網是看小學地址。不過也可以於1月左右(大抽獎前)改住址校網。

kylix_c26 發表於 13-10-29 10:04
我個女入小學時嘅校網同我屋企唔同網 , 但係我又唔知佢小學嘅中學網係咪同我屋企係一樣 ?? 我係住東頭邨嘅  ...
住址所屬的校網是依照地方行政區域的分界來劃分將全港共分為18個行政區。

想知自己屬於那個區域除可參考你既選民投票所屬區域之外,你還可參考以下的圖片,放大後找出你所住的地方就得。

http://www.elections.gov.hk/dc2011/maps/dc2011g.pdf

:verycold: :verycold: :verycold:
‹ 上一主題|下一主題