用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將循幼,基博,私校德宝,如何决擇?
go

將循幼,基博,私校德宝,如何决擇? [複製鏈接]

如題,各媽媽爸爸有咩高見?快要交留位費了,謝謝!

0    0    0    0

德寶ok, 不過無學卷; 我會選將盾, 但收到信了嗎?

引用:德寶ok,+不過無學卷;+我會選將盾,+但收到信

原帖由 Ray/Phyon 於 13-10-29 發表
將循有咩吸引呀?

你target甚麼類型小學? 如打算大抽獎, 讀邊間幼稚園都無所謂, 如會選直資/私小, 個人認為德寶會好d. 同埋又睇下你信唔信在幼稚園期間打好語文基礎呢一套. 私營幼稚園英文的課堂時間會多d. 而學卷的一般都會有規限所以會少d.

不過也有人會選擇有學卷的然後出去補英普囉, 睇下你自己點睇. 個人覺得在學校學, 日日接觸, 始終個成效會大d. 要留意一點, 德寶主流係谷架. 睇下你又buy唔buy囉. 唔知幫唔幫到你?

回覆:MSKAKACHAN 的帖子

請問可否講吓点谷呢?谷

德寶近我屋企, 我都想選佢的國際班. 英班得英文. 主流班其實讀的英文唔多, 比唔上學之園, 其實若你得半日, 即3個鐘, 德寶主流的流程最多係: 1.5小時粵. 半小時至1小時的自由活動加茶點. 餘下的可能英文, 又可能無英文, 視乎英文老師的心情而講多講少或決定播英文歌自由活動.... (D鬼老係咁的, 好自由). 又或者係由本地老師上英文. 其實鬼老要教國際班, 一般英文堂都唔超半小時. 若係主流班的話不如出去外邊補1小時, 重濃縮. 你係N班定K班? N班好以話上兩個月又要再IN K班, 唔係直升. 其實另外兩間學校都係日日有英文, 有學卷. 你自己比較下啦. 經濟好的話, 讀德寶都OK的, 經濟普通的其實讀有學卷的, 再出面玩下, 都差唔多, 1天3小時返學, 其實真係差無幾.

回復 kwanym 的帖子

請問將循有信了嗎? 上星期六才interview..

引用:回復+kwanym+的帖子 請問將循有信了嗎?+上

原帖由 BeeBee1129 於 13-10-30 發表
回復 kwanym 的帖子

請問將循有信了嗎? 上星期六才interview..
今天有了

引用:德寶同另外兩間完全唔同STYLE我仔仔N在德寶

原帖由 小米之品 於 13-10-30 發表
德寶同另外兩間完全唔同STYLE
我仔仔N在德寶主流, 但而家K我就唔揀德寶啦
因為我覺得佢未必幫到我入D好的小 ...
点解覺得基博比德宝好?

咁你会在那兒升K1?

引用:德寶ok,+不過無學卷;+我會選將盾,+但收到信

原帖由 Ray/Phyon 於 13-10-29 發表
將循收咗仔仔讀K1 am

回覆:kwanym 的帖子

循道其實好嗎?都收左我仔am 班

引用:循道其實好嗎?都收左我仔am+班 +

原帖由 Paypaybear 於 13-10-30 發表
循道其實好嗎?都收左我仔am 班
你会讀循道K1嗎?

我諗緊基博定將循

回覆:kwanym 的帖子

我都有in呢兩間,只收循道信炸喎

我仔都有將循OFFER~ AM 班, 想問你地知唔知佢係咪每日都有英文同普通話上堂? 我知佢有註校外籍老師~ 不過唔知係咪每日都有堂上.

我女都有將循/易澤峰OFFER~AM 班, 基博全日班, 現在讀緊N在德寶主流, 不過K就無揀德寶, 其實教得不錯, 每天回來都singing/dancing, 只是三年學費太貴了 crying:  現在考慮選那間, 唔想全部比留位費, 霸住d學位.

我仔都收左將循K1 am , 基博未收到信(但好似好多媽咪都收到), 德寶今星期六in 主流(得番pm有位), 我都想睇下各位意見, 我自己個仔讀緊梁省德N 班, 我會照比將循留位費先!

引用:我女都有將循/易澤峰OFFER~AM+班,+基博全日

原帖由 Ray/Phyon 於 13-10-31 發表
我女都有將循/易澤峰OFFER~AM 班, 基博全日班, 現在讀緊N在德寶主流, 不過K就無揀德寶, 其實教得不錯, 每天 ...
我收到德宝全曰主流班k1  offer....但諗住唔讀

‹ 上一主題|下一主題