用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 de.............
樓主: adriantai
go

de............. [複製鏈接]

聽讀過的小朋友講:
主流班其實同村校差唔多, 只係SELL外國老師. 大部份時間(超過2小时或2時半時都係粵語), 而英文亦未必足一小時.大部份都係三十分鐘到.  外藉老師放假的話, 咪本地的頂上, 又或者跟本係本地的上英文班.  而外藉老師都可以上堂時選放英文音樂俾學生自由活動............其實有少少掠水, 不過, 名聲似乎唔錯, 主要係國際班真係有外藉老師教, SELL英文. 同埋靠名氣選大仔大女入, 蠢果DK1面試又再趕走埋, 成績唔好都唔得.

引用:+本帖最後由+ecdycc+於+13-10-30+18:41+編

原帖由 ecdycc 於 13-10-30 發表

回復 ggsbb 的帖子
佢地真係怪怪地.
我之前打電話去問,個姐姐話報富康同寶盈要分開交表。
到我地準備哂兩set文件去報名,個姐姐就話兩間只能選一間報。最後我地選左富康。

hkvdak 發表於 13-10-30 17:41
其實想問,小學派位是否ok?
小學派位係跟住嘅地區,唔係跟幼稚園㗎。但我諗考到好幼稚園,d底打好d,入到心儀直資/私校機會相對大d,上小一又輕鬆d。

回覆:將軍澳德寶幼兒園

同C6商量過之後,我地決定唔去second in 了, 因為我地就算有offer,  都應該唔會讀德寶,加上我地嗰日撞左另一個interview, 所以決定放棄呢邊, 繼續會interview 德寶嘅媽媽同BB 加油,希望你地都考到心儀嘅學校

回覆:將軍澳德寶幼兒園

睇完某D評語,真係相信網上所講的不能盡信......

回覆:Jeremy128 的帖子

主流班,1月份B女呀!

回覆:sakbbjaijai 的帖子

我都係放棄,因為已有心水學校收咗

引用:我都係放棄,因為已有心水學校收咗 +

原帖由 綠柚子 於 13-11-04 發表
我都係放棄,因為已有心水學校收咗
邊間好野呀

‹ 上一主題|下一主題