用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 de.............
樓主: adriantai
go

de.............

引用:但有second幾好呀!有多次機會俾失準小朋友

原帖由 adriantai 於 13-10-30 發表
但有second幾好呀!有多次機會俾失準小朋友,對真心想入該校的係好事

...
其實學校咁收生法咪仲混亂。

Pn真係無乜理由要in 兩次,

回覆:ggsbb 的帖子

其實亂吾亂係學校本身先知,可能早已計好哂數我地吾知,如果德寶係大家第一二選擇,但B當日表演失準,有second in總好過waitting吧

回復 ggsbb 的帖子

我地都收到電話話second IN,都感到奇怪,  但又唔比確定時間, 奇上加奇! 該校能夠INTERVIEW 同OPEN DAY 同一時間進行就知佢地對自己行政方面幾有信心

引用:回復+Ianchan+的帖子 咦!+我都收到2nd+int

原帖由 綠柚子 於 13-10-30 發表
回復 Ianchan 的帖子

咦! 我都收到2nd interview電話通知, 但, 佢冇講明日期時間喎.
請問你之前係in 國際定主流班?幾大bb ? 我也收到國際班要2nd in next Monday

回復 Jeremy128 的帖子

我報主流, BB 20個月大

回復 ecdycc 的帖子

有時間IN多次都好, 等阿仔同我地都有多一次經驗, 老實講, 上次IN 老師要阿仔講出件玩具係咩(LEGO), 又要佢分大細, 又要佢分顏.....真的估唔到咁有要求, 預計下次IN都未識分

引用:Quote:原帖由+綠柚子+於+13-10-30+發表回復

原帖由 Jeremy128 於 13-10-30 發表
請問你之前係in 國際定主流班?幾大bb ? 我也收到國際班要2nd in next Monday

...
咁快? 你個b 幾大呢?

回覆:ecdycc 的帖子

當日囝囝早上九點半in完一間,十一點上playground,食完中午已經無時間訓,直接兩點去in德寶,初初都驚佢頂吾順,好彩最後全程廿分鐘左右已經攪掂! 學校安排我覺得ok!

回覆:將軍澳德寶幼兒園

我都收到電話要second in,  不過講明邊日同時間, 而且要等 12 月, 個老師話想等我阿B 大小小先再見佢。。。有D 失望。。。

回覆:sakbbjaijai 的帖子

你吾係諗住俾小朋友讀翠茵嗎?

回覆:hkvdak 的帖子

咁一定學之園好D

引用:你吾係諗住俾小朋友讀翠茵嗎? +

原帖由 adriantai 於 13-10-30 發表
你吾係諗住俾小朋友讀翠茵嗎?
係呀, 其實我鍾意翠茵多D, 但in 德寶嗰日, 朝早10點 in 左另一間, 之後去open day,  接住就去in 德寶, 我阿B 全程表現幾好,係德寶等左 1.5個鐘先in,  但只係答錯左一條問題,其他嘅野都做到同答到,點知最後要second in...... 雖然佢唔係我首選,但我地make 左咁多effort 去interview, 失望都係正常掛?

因為德寶唔使搭車…所以係tko的第一選擇…但係如果學之園有offer,當然唔去德寶喇…

答錯一題都要再in, 要求太高

回覆:MSKAKACHAN 的帖子

德寶都咁難,學之園咪...

既然吾係首選,又吾係B表現差,無所謂啦

引用:因為德寶唔使搭車…所以係tko的第一選擇…

原帖由 Ianchan 於 13-10-30 發表
因為德寶唔使搭車…所以係tko的第一選擇…但係如果學之園有offer,當然唔去德寶喇…

...
yes,  學之園係一間好學校。

回覆:Ianchan 的帖子

即不是第一選擇啦,吾通你覺得康城吾係tko

回覆:adriantai 的帖子

反正有第二次機會…我覺得可以試下沒壞…

回覆:Ianchan 的帖子

當然,學之園真係吾好抱太多祈望。而且地點遠,吾坐校車吾掂!