用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 de.............
樓主: adriantai
go

de.............

囡囡已有學校就讀了.不用在街排隊.

引用:回復+fyan1026+的帖子 唉....+德寶的行政

原帖由 tinlingyuetka 於 13-10-29 發表
回復 fyan1026 的帖子

唉.... 德寶的行政好混亂....
我都報左14年n班,話明年三月in,看來30蚊報名費都系備老師飲茶了

回覆:將軍澳德寶幼兒園

講開都好似係, 當日interview,  個reception 都攪錯左我阿B 份form 兩次,連interview 都差D in 錯左人,諗落又真係幾亂咁。。。。不過我未收到信,  可能德寶都唔收我阿B

引用:+本帖最後由+tinlingyuetka+於+13-10-29+22

原帖由 tinlingyuetka 於 13-10-29 發表

~~~係咁的, 我個女2011年聖誔出世, 佢有資格報2014年 ...
你好有教養,德寶咁樣都得,你仲可以咁有禮貌,雖然嘈都無謂,無用。如果係唔想收唔同年的大B,應該早啲出聲

tinlingyuetka 發表於 13-10-29 22:09
~~~係咁的, 我個女2011年聖誔出世, 佢有資格報2014年的學前班或學前插下半年或K1班. 於是我在今年, 她還是 ...
我的仔仔係2011年12月的,以超大B報pn。

回復 fyan1026 的帖子

我報名時佢哋話兩星期會收到面試信添

回復 lc1010 的帖子

應該收左啦係咪呀. 有咩可能大B返而唔收得加, 咁兔年細B她嫌細唔收, 大B又話唔同年唔收, 唔通德寶想收中B??? 其實我都覺得櫃位的果位貎似權重的MISS係果邊的老臣子, 佢的任務應該係替同事搞店X州屎, 唔想家長係度嘈. 所以講句咁的野打發我走.   

回覆:將軍澳德寶幼兒園

其實諗落我個 case都好古怪, 23/10收信話 26/10面試, 29/10收到 reject 電話, 成個過程唔駛1個星期, 同大家之前所講等2個星期都冇通知好唔吻合, 簡直一頭霧水. 對比之下, 個過程快到咁, 感覺好似盡快 close file, $30 蚊袋袋平安.

回覆:smrtkt 的帖子

Same case as u!!!

回覆:smrtkt 的帖子

Same case as u!!!

fyan1026 發表於 13-10-29 23:06
我都報左14年n班,話明年三月in,看來30蚊報名費都系備老師飲茶了

...

你阿B幾大?
我打去問佢地話夠歲半就會call interview

引用:昨天已收信,已收國際班am! +

原帖由 Ling_tiger 於 13-10-29 發表
昨天已收信,已收國際班am!
你地幾多月B?

回覆:sakbbjaijai 的帖子

剛剛收到電話…話要second interview...仲要係星期一…下午1.40分…個女訓覺時間…我問點解要second in,學校話小朋友上次in時有d地方唔達標…所以要in多次…

引用:剛剛收到電話…話要second+interview...仲

原帖由 Ianchan 於 13-10-30 發表
剛剛收到電話…話要second interview...仲要係星期一…下午1.40分…個女訓覺時間…我問點解要second in,學 ...
下?,幾時second in 呀? 有無話點樣唔達標法?點解我咩都收唔到。。

引用:其實諗落我個+case都好古怪,+23/10收信話+2

原帖由 smrtkt 於 13-10-30 發表
其實諗落我個 case都好古怪, 23/10收信話 26/10面試, 29/10收到 reject 電話, 成個過程唔駛1個星期, 同大家 ...
咁奇怪嘅!咁遲先通知interview ga? 你幾時報名?而且打來話reject ?  信到唔寄?咁奇怪的

回覆:sakbbjaijai 的帖子

12月16日…沒話麽野唔達標…in完我都覺得個女只做到一半要求…因為她未學顏色…老師未她鐘意blue or red…同唔識講圖入面係麼

引用:Quote:fyan1026+發表於+13-10-29+23:06+我

原帖由 ggsbb 於 13-10-30 發表
你阿B幾大?
我打去問佢地話夠歲半就會call interview
四月,已經滿歲半,牟收到任何通知

引用:剛剛收到電話…話要second+interview...仲

剛剛收到電話…話要second interview...仲要係星期一…下午1.40分…個女訓覺時間…我問點解要second in,學 ...
上次open day, 個老師都有提過,有時会叫個別再2nd in, 因為可能第一次小朋友不在狀態,俾多次机会佢!不過我冇諗過佢会电話通知同咁快第二次in! 佢都係俾机会你,試下問下学校調d好既時間呀!

回覆:minidonut0131 的帖子

問左有沒其他時間可以選擇…學校話沒…

引用:問左有沒其他時間可以選擇…學校話沒… +

問左有沒其他時間可以選擇…學校話沒…
咁你會唔會in?  其實你已經有綠茵同翠茵 am offer,  我覺得你可以考慮唔去。