用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 個朋友IN完YORK,話我知感覺間學校
樓主: william2011
go

個朋友IN完YORK,話我知感覺間學校

william2011 發表於 13-10-28 17:14
回復 adios 的帖子

不明你嘅意思?!O甘样唔俾咩?!

只係太多人道聽途說, 上黎分享事時引埋d較偏激既留言...
大家都無惡意...
可能你朋友較為唔好彩...

回覆:william2011 的帖子

中伏!!!自編自導自演

可能系!!呵呵!

好喜歡York interview process. 比90 分(減咗十分因為有兩個外籍老師陪玩時一D passion都無。)

回覆:個朋友IN完YORK,話我知感覺間學校

我小朋友上年interview...好開心wor...有白兔玩,老師nice wor....問題係深左d...但最後都收左

我小朋友2年前in York 嘅N班時,老師的問题也令我摸不著頭腦 ,老師問小朋友:你頭先點係點樣來尼度架? 我小朋友答老師: 搭Lift來的!!!( 的確係搭Lift上課室)
老師就笑左一下就話, 我係問坐咩交通工具來學校嘅, 之後我小朋友答老師: 坐7人車! 我真係唔明白問這個問題嘅意義, 到最後我唔知York有冇收我小朋友,
因為學校要聽左佢個講坐先會俾通知收唔收, 結果我們沒去聽….. 因為不值得
我再去浪費時間!!!!

PopCorn???

“殺手”之四:有害元素
http://www.monsterparent.com/archives/4885#.Um80wBAbT2A

hahahaha

引用:PopCorn???“殺手”之四:有害元素+http://

原帖由 jkhung 於 13-10-29 發表
PopCorn???

“殺手”之四:有害元素
根據你的link, 有害物仲有麵包同蛋糕喎,難道你小朋友無食過

my younger son was inteviewed by the teachers last week. In the interview room, 2 other kids were not wiling to talk during the official session, the NET teacher gave them one more chance to talk when the kids were playing on the play matt. Quite accommodating. Also saw the Principal during the singing session.   

個兔仔年年都出來,好辛苦

可能前年個隻已被過百細路,今年呢隻新買

隻兔仔我讀個時已係倒了, 宜家都唔知第幾代了
hahahaha

回復 jkhung 的帖子

哈哈哈,約克應頒長期服務獎給牠們