用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園面試一問
go

學之園面試一問

聽講學之園K1面試會考積木砌圖形,請問果D係立體積木,定系實質上係木製平面拼圖呢?
多謝!!

可否請之前面試過的家長幫手回答下以上問題?多謝!

回覆:fixedstar99 的帖子

我地無玩过積木bor

我都想知, 有冇人可報料? thx thx!

回覆:學之園面試一問

無積木喎,對答為主,聽英文指動物。

有心可去爬下舊文!

引用:聽講學之園K1面試會考積木砌圖形,請問果D

原帖由 fixedstar99 於 13-10-25 發表
聽講學之園K1面試會考積木砌圖形,請問果D係立體積木,定系實質上係木製平面拼圖呢?
多謝!!
...
我地紅磡校都冇叠積木,中文session, 俾本故事書認物件,指住隻雀仔問佢嘅叫聲係點, 但中文老師好堅持要小朋友用中文不要夾雜英文答。英文session跟着外籍老師唱歌跳舞,跟着見校長,可隨便問校長問题,還有填問券,要填選擇英普班定英粵班。

引用:Quote:原帖由+fixedstar99+於+13-10-25+發

原帖由 beyondcontrol 於 13-10-26 發表
我地紅磡校都冇叠積木,中文session, 俾本故事書認物件,指住隻雀仔問佢嘅叫聲係點, 但中文老師好堅持要小 ...
甘我個仔應該無得玩或唔使玩,我仔大部份詞語都係英文!!!

引用:Quote:原帖由+beyondcontrol+於+13-10-26+

原帖由 kkcnine 於 13-10-26 發表
甘我個仔應該無得玩或唔使玩,我仔大部份詞語都係英文!!!
You can tell them u prefer english to conduct  the individual interview

回覆:學之園面試一問

my girl doesn't really understand english because we don't talk to her in English much, does it mean no chance for LH?

and her favorite English answer is "no".....should i give up.....