用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 york 收到信了
樓主: Toffee888
go

york 收到信了   [複製鏈接]

回覆:dd0412 的帖子

回覆:york 收到信了

主流即係montessori?

我都唔知自己報左主流定國際,只知填張表係montessori bilingual

dd0412 發表於 13-10-23 10:15
我都唔知自己報左主流定國際,只知填張表係montessori bilingual
montessori bilingual 係主流

emilywks 發表於 13-10-23 10:51
montessori bilingual 係主流

我填的表格沒有例明.  主流和國際只是有沒有外藉班主任的分別嗎? 教學質素和課程有沒有分別呢? Thanks.
~easybring~

sakbbjaijai 發表於 13-10-22 16:10
我曾經好鍾意York,  但唔知點解越來越多人話佢同講到佢收都唔好入咁, 夠竟呢幾年佢出左咩問題? 我一直以 ...

以老牌來說, 在九龍塘是kv, sc level, 校長親口話過, 在`九龍塘排第3, 心有不甘 (但她沒透露首2名是哪間)....

早幾年發生了負面新聞上埋報紙, 有去簡介會的又覺得校長present得麻麻地, 有sale talk 感覺...

but all in all, 普遍評價是, you will get what you paid for.

Chirley  you will get what you paid for. <~~都夠了...  發表於 13-10-23 14:08

回復 Toffee888 的帖子

肯定唔係個個都收啦,我朋友個仔上年in k都唔收

cherryird : 多謝你既回覆...
其實之前我去INTERVIEW既時候都見到有B6,
不過為數唔多...

Chirley 發表於 13-10-23 14:08
cherryird : 多謝你既回覆...
其實之前我去INTERVIEW既時候都見到有B6,
不過為數唔多... ...

I attended interview 2 weeks ago. There were lots of b6... around 50%. Some of them had no manner.

retriever  在國內某知名網站, 確實有幾位哂孩子上九龍塘幼稚園的就是講york.  發表於 13-10-24 09:14

cchowls 發表於 13-10-23 15:25
I attended interview 2 weeks ago. There were lots of b6... around 50%. Some of them had no manner.  ...
fit what they want la hahaha $$$

powaiyee    發表於 13-10-23 22:25

其實真係覺得間學校咁差,大可以一開始唔報、連offer都唔好要囉。
私立幼稚園要營運,又唔係開善堂,唔通吓吓免費咩?俾咗錢,拎得番應有嘅嘢,好公道啦,點解要踩間學校?

講到係人都收,真係對依家讀緊嘅學生好hurt.

利申:我唔係約克家長

引用:其實真係覺得間學校咁差,大可以一開始唔報

原帖由 AJH 於 13-10-23 發表
其實真係覺得間學校咁差,大可以一開始唔報、連offer都唔好要囉。
私立幼稚園要營運,又唔係開善堂,唔通吓 ...
我好贊同你,唔明點解要咁踩間學校,又唔係讀過上黎講心得。攪到想報嘅家長都唔知讀唔讀好。

回覆:AJH 的帖子

我身邊有3個媽媽的小朋友都曾經讀過york,有2個係由k1讀到k3,佢地都讚!佢地話只要你唔假意錢同多功課,york的課程係好好,而家有個已升上小一,英文完全無難度,另1個而家k3,佢去外國能主動撩外國小朋友玩!而另一位york用家只讀了k1,因佢考到另一間一條龍幼稚園,repeat k1,所以佢掙扎左好耐先放棄york,因佢唔想面對升小那關,唔想再煩,你話佢唔鍾意york咩,又唔係,只係無小學back up 攞!所以york係1間你俾左錢,就會得到你想要的東西。

引用:Quote:Chirley+發表於+13-10-23+14:08+cher

原帖由 cchowls 於 13-10-23 發表
I attended interview 2 weeks ago. There were lots of b6... around 50%. Some of them had no manner.  ...
我朋友in yuen long 間 York (我之前唔知YL 有York),  佢話好多Big 6, 但kln 應該少D 掛, 佢地去kln 返學好遠ga wo??  如果York Kln 有 big6 ,其他kln 名幼都難途一劫

cchowls   Agree  發表於 13-10-24 10:32

元朗有york?真係唔講唔知

Chirley  姊妹校,唔係叫YORK  發表於 13-10-23 22:17

回覆:AJH 的帖子

我諗其他家長只是道出真實情況,就是in得勁差都收,有感人人都收啫,又唔係有心踩的

引用:Quote:原帖由+cchowls+於+13-10-23+發表I+a

原帖由 sakbbjaijai 於 13-10-23 發表
我朋友in yuen long 間 York (我之前唔知YL 有York),  佢話好多Big 6, 但kln 應該少D 掛, 佢地去kln 返學 ...
未必。

‹ 上一主題|下一主題