用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 我夠想派到樓下果間
go

我夠想派到樓下果間 [複製鏈接]

0    0    0    0

回覆:我夠想派到樓下果間

我明白你嘅感受,佢哋絕對唔會明白。

回覆:我夠想派到樓下果間

明白你心情!對住佢地唯唯諾諾就算啦

想老人家:你識人啊!快啲幫幫手啦!

對吾緊貼現時教育情况的人,真系講多無謂,戔激氣。

引用:對吾緊貼現時教育情况的人,真系講多無謂,

我樓上三個小孩,非常幸運抽到幸運大抽獎,是一線津貼,有1個更是跨區抽到,搞到我也很想大抽獎。

另外,有些直資雖然是英語教學,但是中學始終沒有素質保障,所以對於一條龍的學校,我也是有點猶豫。再者,雖然我可以撇除學費問題,但真的很想抽到好的小學,能帶著細佬升小一。

大家覺得應否只接納私小,不要直資,等待幸運大抽獎??

二二三 發表於 13-10-21 13:19
真係好辛苦,已经要成日去interview,又要等结果,大家已经好辛苦,但對住家裡的老人家又吾體諒,成日話去咁 ...

我樓上一個小孩就是抽到油天。

引用:真係好辛苦,已经要成日去interview,又要等

原帖由 二二三 於 13-10-21 發表
真係好辛苦,已经要成日去interview,又要等结果,大家已经好辛苦,但對住家裡的老人家又吾體諒,成日話去咁 ...
樓主努力呀!31網十分大起大落,抽到當bonus,抽唔到好正常,一定要有backup揸手,否則填表0個時會好大壓力,上年我都係得15分,好正有心儀私小揸手填表可以搏到盡,感覺上有少少自主權,祝你成功!

不聽老人言,吃虧在眼前,唔好諗d直G la, 搵間c校做backup 一月去抽la.

醒目開學勳章 王國長老

引用:不聽老人言,吃虧在眼前,唔好諗d直G+la,+

原帖由 MrBeast 於 13-10-21 發表
不聽老人言,吃虧在眼前,唔好諗d直G la, 搵間c校做backup 一月去抽la.
老人連遊戲點玩都未知wor但係

醒目開學勳章 王國長老

引用:我樓上三個小孩,非常幸運抽到幸運大抽獎,

原帖由 cherrieshum 於 13-10-21 發表
我樓上三個小孩,非常幸運抽到幸運大抽獎,是一線津貼,有1個更是跨區抽到,搞到我也很想大抽獎。 ...
可以,不過留意私校亦吾係間間可以抽

引用:不聽老人言,吃虧在眼前,唔好諗d直G+la,+

引用:Quote:原帖由+MrBeast+於+13-10-21+發表不

搵back up都要去考
唔好太擔心啦,作為父母都唔係perfect,盡左力問心無愧就得架啦,呢幾個月最緊了享受過程,出年6月後又大執位,到時仲有機會,同自己講:最難嘅階段尚未來臨,沉著應戰,祝你好快有好消息!

我奶奶話我報咁多間學校, 辛苦左佢個孫wow..................:;pppp:
老公完全冇幫過手報學校,仲要幫奶奶口..........

引用:Quote:原帖由+MrBeast+於+13-10-21+發表不

搵back up都要去考
當就下老人家,忍下佢啦

引用:Quote:原帖由+二二三+於+13-10-21+發表搵ba

cherrycsw 發表於 13-10-21 14:42
我奶奶話我報咁多間學校, 辛苦左佢個孫wow..................
老公完全冇幫過手報學校,仲要幫奶奶口 ...

完全明白!!

其實我做阿媽咪仲辛苦同好大壓力!! 我呢幾個星期都失眠, 每日都係瞓到4-5鐘!!

回復 Ericalaw1026 的帖子

見人地D老公同奶奶幫手報學校, 我就自己一個人攪晒,仲要比人話...好心酸...
.
‹ 上一主題|下一主題