用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 東華三院華都獅子會幼稚園
go

東華三院華都獅子會幼稚園

請問呢間幼稚園面試係咪好難?我google 過,面試係玩玩具,冇咩問野,課程方面有啲人話佢好深,報紙問答信箱的作者話佢好過維景灣畔保護兒童會,但有啲人又話多南亞小朋友讀,小印度咁。

朋友的兒子之前有報,reject 咗,但藍田迦南和靈糧堂都有offer.

有學卷學校,程度應該唔會深呀.....
報左下年pn,等通知中....

回覆:東華三院華都獅子會幼稚園

南亞裔都唔mind, 但多唔多雙非?我去救世軍慶恩open day好似返咗大陸咁

回復 pollyin 的帖子

吓!!!咁大獲!似返左大陸。吾係掛。我個女下個月in厘間呀!我對厘間係有期望

引用:南亞裔都唔mind,+但多唔多雙非?我去救世軍

原帖由 pollyin 於 13-10-21 發表
南亞裔都唔mind, 但多唔多雙非?我去救世軍慶恩open day好似返咗大陸咁

...
我都有去慶恩開放日,啲小朋友玩得好粗魯,好彩果日我冇帶bb去。

回復 Potato001 的帖子

咁D父母無制止D小朋友,D父母反應又點?

引用:回復+Potato001+的帖子 咁D父母無制止D小

原帖由 Arashi_nam 於 13-10-21 發表
回復 Potato001 的帖子

咁D父母無制止D小朋友,D父母反應又點?
一大班小朋友在中間大肌肉活動區玩,冇家長行埋去,有啲小朋友好高大,唔止兩三歲,走來走去好嘈。煮飯仔那邊的小朋友玩得斯文啲。不過果日好多人,我走時出去見到其他家長等緊未入得去,因為入面太多人。

我都好想知東華三院華都獅子會幼稚園 課程深唔深?
將軍澳D人好小提到哩間學校!
知果D人都話會難入D既學校!學既課程唔係淺!
唔通獅子會真係in得好嚴?要小朋友全部識答晒先收?
因我心中第一選擇係華都獅子會、第二選擇係比華利
比華利上星期in 完,等結果中
獅子會就起碼要十一月尾先有得in
如果講如果兩間都收!
你地又會簡華都獅子會定比華利讀呢?

引用:我都好想知東華三院華都獅子會幼稚園+課程

原帖由 kaukeeming 於 13-10-22 發表
我都好想知東華三院華都獅子會幼稚園 課程深唔深?
將軍澳D人好小提到哩間學校!
知果D人都話會難入D既學校 ...
其實我懷疑難入,係咪因為調景嶺有四個屋苑,但只有四間有n班的幼稚園,學位數量約100個,所以先至難入。

之前校長親自打電話俾我,同我講話佢哋啲課程比較深....但點深法就唔知....

上星期六去咗in....係group intervew,老師都係同小朋友唱歌,同觀察佢哋玩玩具,間中過嚟問吓家長問題....又同啲小朋友玩吓咁....

嗰老師淨問咗我哋住邊度就無問其他,都唔知會唔會收阿仔....

希望得啦!