用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 要放棄太子芳芳既offer..
go

要放棄太子芳芳既offer..

我女係10月細B, 昨天收到太子芳芳下午班offer,, 可惜我住馬鞍山最入。校車去吾到, 只去到馬鞍山最出位置, 仲要1700車費, 本身23至25要交留位。迫住放棄, 好吾捨得又怕冇學校收

交左留位费先,我朋友個仔9月B,兩公婆小學老師己教到佢好叻下,最後只得方方收,不過如你唔一定要讀pN就另計

引用:我女係10月細B,+昨天收到太子芳芳下午班off

原帖由 ysf 於 13-10-21 發表
我女係10月細B, 昨天收到太子芳芳下午班offer,, 可惜我住馬鞍山最入。校車去吾到, 只去到馬鞍山最出位置, ...
請問留位費幾錢

回覆:要放棄太子芳芳既offer..

可唔可以分享下in咗d咩?我個女係12月超細b添~

btw, 如果係我,都會好似其他jm講咁,先交留位費,鬼叫自己個b係細b,起碼有一個offer係手,個心都定d,因為馬鞍山區內競爭都幾大,我住頌安……

回覆:ysf 的帖子

咁快有offer既?妳囡囡interview時係吾係好叻?

引用:可唔可以分享下in咗d咩?我個女係12月超細b

原帖由 ckultraman 於 13-10-21 發表
可唔可以分享下in咗d咩?我個女係12月超細b添~

btw, 如果係我,都會好似其他jm講咁,先交留位費,鬼叫自己 ...
Interview 內容大約如下:
老師俾個假蘋果同香蕉。叫佢分別俾爸爸媽媽, 我女做到。之後切3舊lego, 我女做到。之後叫佢俾一舊爸爸做吾到,俾媽媽做到,俾返老師做到, 最後叫佢抱下一媽媽都做到, 之後有同老師byebye,  同有扮錫

回覆:要放棄太子芳芳既offer..

好叻囡。我明白妳既concern, 我住西沙,去方方都好遠。咁你有冇報mos既kinders

係喎,妳个囡10月b,係吾係寫明11月插班

其實出面有D保姆車係自己搵都得架.....校車唔到, 你咪自己找保姆車囉. 佢地好多時都係周圍兜之後車佢地去不同學校, ANYWAY, 你上網找下資料先....唔好錯過任何一個機會啊. 我也明白, 因為我女都係細B!

引用:好叻囡。我明白妳既concern,+我住西沙,去

原帖由 laijody 於 13-10-21 發表
好叻囡。我明白妳既concern, 我住西沙,去方方都好遠。咁你有冇報mos既kinders

...
我都好煩惱呀。。又怕冇其他offer

我係9 月B, 我都仲等緊方方封信, 希望有offer. 你個B好叻架啦, 當日我個B連揀香蕉/蘋果都未認得, 做唔到....

我住大埔仲遠, 有offer既話先再諗校車. 或者到時可以有幾個住附近既媽咪夾份搭taxi 返學校呢! 唔好放棄呀.

引用:我係9+月B,+我都仲等緊方方封信,+希望有off

原帖由 queenie1985 於 13-10-21 發表
我係9 月B, 我都仲等緊方方封信, 希望有offer. 你個B好叻架啦, 當日我個B連揀香蕉/蘋果都未認得, 做唔到... ...
咁睇黎我都要留位喎, 吾好心急。可能好快收到信呢

引用:好叻囡。我明白妳既concern,+我住西沙,去

原帖由 laijody 於 13-10-21 發表

...
我有報呀。。但我覺得mos都吾易入, 同埋interview好睇阿女心情, 吾係次次都好

回覆:queenie1985 的帖子

請問你有無報安基司呀?

政BB 發表於 13-10-21 19:57
請問你有無報安基司呀?

有呀....11月2日interview 嘛~

回復 ysf 的帖子

有offer不如留位先啦,係遠,但如你好想佢讀n, 未有其他coice前都唔好放棄住,in時考什麽? 你bb做到多少? 我前兩日in左 kln tong

回復 ysf 的帖子

叻啊,平時佢有玩lego架? 我比幾舊積木我女,佢都唔會搭高,只會拿起

C蓓媽 發表於 13-10-21 14:07
其實出面有D保姆車係自己搵都得架.....校車唔到, 你咪自己找保姆車囉. 佢地好多時都係周圍兜之後車佢地去不 ...
係,應有其他的,找下啦,會無咁貴tim

引用:Quote:C蓓媽+發表於+13-10-21+14:07+其實出

原帖由 happybbpig 於 13-10-21 發表
係,應有其他的,找下啦,會無咁貴tim