用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無聽過呢個鋼琴比賽
樓主: 小藍莓
go

有無聽過呢個鋼琴比賽

有想過報, 但見佢地的安排好像非常差, 經考慮後放棄.
時間又無, 地點又唔清楚, 有點信唔過 !

回覆:有無聽過呢個鋼琴比賽

昨天舉行如何?
是否即時知結果?

引用:昨天舉行如何? 是否即時知結果? +

原帖由 Abby媽 於 13-12-09 發表
昨天舉行如何?
是否即時知結果?
不是,要等到25号網上通知。
昨天比赛好趕,好求其,評判只顧㩒電話,好少望小朋友,冇分紙,冇評語,唔使等叮声開始,彈完自己走得,所以成日有人行來行去。

登記時,唔使出示學生手册或者身份證明文件,唔需要交一份影印琴譜給評判参考,感覺好兒戲,唔專業,唔會再参加啦!

點只係成日有人行來行去呀, 重有人推凳搞到好嘈.
又有人聽錯鬼佬評判叫號碼都唔知,等到真係到佢先知,
重有人唔知點解過左number, 發現時就唔理輪到邊個, 衝左出去幫小朋友坐好先同評判講佢係咩number, 個評判有D掹憎可以理解.
我只係想比多D機會小朋友表演, 對我而言, mission accomplished
United we stand, divided we fall.

回覆:toddler 的帖子

好討厭D評判看手機

比賽完了,取証書又一肚氣,只有一天時間取回,若郵寄要另外收錢,網站寫明是按組別收費,所以約埋幾個朋友,提供一個地址,收到後再自行分發。

點知入數後,佢覆 email 話要按每個人,每個組別收費,仲要話寄失不負責,即係唔係寄掛號,或者快遞啦。

呢啲比賽真係 side 氣!

比賽咩都要收費! 另外有個比賽都係, 年年舉辦,參加要比錢, 入圍又要比錢。比錢攞獎?