用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 So far, 大家interview 成績如何?
go

So far, 大家interview 成績如何?

我小朋友報了六間
蘇浙: 已收
港同 : 完成 2nd in, 等result
St Stephen Stanley : 完成 2nd in, 等result
DGJS: 完成 1st in, 等result
St Paul's Co Ed: 完成 1st in, 等result
高主教: 完成 1st in, 等result

AGJ  叻叻  發表於 13-10-15 17:35

回覆:JenniferLeung88 的帖子

回復 JenniferLeung88 的帖子

想問你小朋友係咪大B?

不是是細B, 九月中.

好叻....

醒目開學勳章

3 offers and 1 waiting

very smart..which 3 fm 名幼?

一定係讀蘇幼....

我的是蘇幼.

點解又DGJS又高主教?

高主教 is a Co-ed primary school.

回覆:So far, 大家interview 成績如何

高主教都收女仔

回覆:So far, 大家interview 成績如何

大家唔好傷心,我頭三間reject, 但開始有兩間2nd in,心情定啲!!!!

回覆:So far, 大家interview 成績如何?

我報咗5間,有3間等結果,有1間星期四2nd  in, 有1間等1st in 結果, 我希望有一間會ok

我女12/10先in 蘇浙,請問你係蘇浙幼稚園生嗎?

In咗8間,一間reject,一間等2nd in,其他全部等result.

引用:我小朋友報了六間蘇浙:+已收港同+:+完成+2n

原帖由 JenniferLeung88 於 13-10-15 發表
我小朋友報了六間
蘇浙: 已收
港同 : 完成 2nd in, 等result
見你小朋友成績好好,請問你覺得自己個小朋友有什麼個人之處,能考到咁好成績呢?平時你係點樣栽培佢?小朋友是大仔嗎?在名幼上學嗎?(真的虛心請教)謝謝!

醒目開學勳章

回覆:Turtle_MRSHO 的帖子

音小、真道、聖母offer
優才first waiting
陳守仁2nd interview
港同2nd interview

聖母:收左!GH and DGJS:等信!九真 and 德雅:等 in! 禮賢/九小/培道/聖三一:apply 左唔去了!

yeunglam  如果個個都好似你咁清淅..就好  發表於 13-10-16 10:06

聖母: Offer
St-Margret & 陳守仁: Reject
音小 & 嶺小: waiting
真道/培道/陸慶濤/聖方濟各/DSJG/播道: 完成 1st in, 等result
林文燦/福小:apply 左去唔到
九真/德雅/聖若望: 等 in