用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 DBSPD 1st Interview
樓主: tumtum
go

DBSPD 1st Interview [複製鏈接]

見到吳家樂對孖囝

回覆:DBSPD 1st Interview

我仔有上面試班,知道些少以往考題,再根據昨天考的題目,定論是:DB不考學術,考很多𨍭數及反應,仲冇得溫過學術,所以慢熱的會覺得難。

阿仔今朝in咗,請問有無家長知如果有機會2nd in 幾時會公佈?

引用:+本帖最後由+mimics218+於+13-10-11+14:24+

原帖由 mimics218 於 13-10-11 發表

可能叻人考深題目, 一般人求其問兩句啦
咁我仔梗係一般人啦!佢話易,易过英华!

引用:我仔有上面試班,知道些少以往考題,再根據

原帖由 irischowys 於 13-10-11 發表
我仔有上面試班,知道些少以往考題,再根據昨天考的題目,定論是:DB不考學術,考很多𨍭數及反應, ...
我仔話冇考數,除waiting room 做既野,只係聴故事答問題,同老師玩左个game,同問左兩條好簡單題目!

還有明天一天,為公平起見,覺得大家都是不要說太多了,總言之,超深,自求多福吧!

pino 發表於 13-10-11 15:50
我仔話冇考數,除waiting room 做既野,只係聴故事答問題,同老師玩左个game,同問左兩條好簡單題目!

...
waiting及玩遊戲,已經是面試一部份,玩樂及等候會好易看到小朋友的性格!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

引用:Quote:pino+發表於+13-10-11+15:50+我仔話

原帖由 ANChan59 於 13-10-11 發表
waiting及玩遊戲,已經是面試一部份,玩樂及等候會好易看到小朋友的性格!
明白学校透過呢d睇到好多野,不過见大家仔仔同我仔仔講既艱深程度好像不太同,有点担心姐

pino 發表於 13-10-11 16:16
明白学校透過呢d睇到好多野,不過见大家仔仔同我仔仔講既艱深程度好像不太同,有点担心姐

...
你要對兒子有信心,重有 second in....,你要預備好。
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

引用:Quote:pino+發表於+13-10-11+16:16+明白学

原帖由 ANChan59 於 13-10-11 發表
你要對兒子有信心,重有 second in....,你要預備好。
多謝祝福!:D

...
過去了便不要再多作擔心,大家繼續向前加油吧!

...

可能你個仔仔叻叻識呢。
我只是對他講唔一定要全對,最緊要肯試。(當時明顯口不對心中)

erniec 發表於 13-10-11 14:21
見到吳家樂對孖囝

頭先电視都有影!8卦題外話,佢小朋友讀蘇浙,同黎淑賢个細仔一样!(如之後冇轉校)

仲有梁锦松細仔都好似今日,多數入硬。

yes.so mostly no problem la

1st round interview 已完,可吾可以講吓今年考咗乜呀?

其實啲小遊戲對5歲小朋友真係有難度,除非屋企有玩開呢啲小遊戲。

引用:其實啲小遊戲對5歲小朋友真係有難度,除非

原帖由 甘恩 於 13-10-13 發表
其實啲小遊戲對5歲小朋友真係有難度,除非屋企有玩開呢啲小遊戲。
請問玩左咩遊戲?我个仔都係話有玩,但佢話複雜,佢吾識講番俾我聽点玩,只係話老師講果陣佢明,識玩喎!

‹ 上一主題|下一主題