用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘方方樂趣幼稚園
樓主: bellhobell
go

九龍塘方方樂趣幼稚園 [複製鏈接]

引用:校車方面你真係要主動d,+因為我都係追問先

原帖由 TwinCat 於 13-11-05 發表
校車方面你真係要主動d, 因為我都係追問先覆(雖然之前註冊已經留過資料) !
另外,無得陪架, 我都係10月插 ...
Thanks, i m ftm. Never away from my dec bb girl since born. So i Thinki will cry together with her on the first day!

請問校車問題是否直接聯絡何主任於得呀??
仲有註冊個日派個份問卷。幾時要交架

回覆:九龍塘方方樂趣幼稚園

......

回覆:Csthyh 的帖子

我係直接搵何主任架,真係要主動問多2次。

回復 vcb617 的帖子

我都係直接搵何主任

請問校車問題是否直接搵何主任呀??

我仔仔都係十二月返N , 下午班 , 我個仔一定哭到阿媽都唔認得 , 我驚我哭埋一份添

有無家長都係十二月 , 或1月反 下午N  , 大家交流下

回復 Melody_mei910 的帖子

HI Melody :

我個仔都係12月反 N  下午班 , 請問你仔仔反左幾日學校 , 你覺得學校ok 嗎 , 仔仔有無哭呀 , 我個仔一唔見我同FATHER , 一定勁哭 , 想問老師處理好嗎 ? 謝

回復 Winwin723 的帖子

我仔都是下個月12月返下午N班, 佢係STAR 班, 紅組, 唔知大家同唔同班 ? 第日可以交流一下。

你仔仔適應學校的生活嗎?我仔仔都係十一月返,啱返佐兩日就病佐,仲未適應。返到屋企不停喊,擔心距心靈受創傷

亞仔因為返下午班返唔慣 (佢習慣早起身...返下午班...完全無瞓過早睡就 返學) 好扭....同埋好恐懼返學...好早之前申請調 am 班...好彩終於等到有位....今星期一返 am..精神好左..但返學仲係喊..每日都唔肯著校服....唉...(希望會越來越好啦...)

回復 清風雪兒 的帖子

我亞仔因為本身細擔..所以..我發覺佢返左學之後...情緒出現左問題. 並唔係話學校唔好 (當時下午班 Star 藍色班主任超好...非常照顧仔仔..又會每日主動話我知, 仔仔情況...遇上一個超級無敵好老師..係我既福份)

只因為亞仔返下午班實在太辛苦. 一早起身...直到放學都無瞓..同埋..我第二次返學同放學, 都比仔仔上校車....正正因為太快俾佢坐校車...亞仔嚇驚了..所以情緒超級呆滯...什麼事都驚....而家.....調左去上午班....情緒問題已有改善...而家, 我每日都親自接佢返學同放學....雖然..佢每日都係唔肯著校服, 日日都話唔返學...但起碼..返到學校門口無喊...仲同我講 bye bye ....放學都會喊住出黎架...但只係喊左幾十秒..然後都好開心架.....

Melody_mei910 發表於 13-11-14 15:10
回復 清風雪兒 的帖子

我亞仔因為本身細擔..所以..我發覺佢返左學之後...情緒出現左問題. 並唔係話學校唔 ...

初返學小朋友..最好買本上學故事書..日日同佢睇話返學好開心...又指住其他著校服小朋友話好叻..大哥哥..大姐姐..親自接放學就最好放學比d零食佢食...開心下......
我仔n時喊左2個月...分離果下..但入到去就無喊...放學就唔喊..因為有得食...

回復 bearwhat 的帖子

你好呀
我都有諗過搵呢類書...但我去三聯書店都搵唔到...唉.....
我有放食物...基本上, 佢放學都開心既...(須然拖出黎有少少喊...)
係每日朝早同佢著校服最慘囉...唉....

我仔都係star pm老師好好人,但我仔都係因為冇午睡所以都幾辛苦!距第一日返學我就俾距坐校車了,現在穿校服都驚…我想問如果轉上午班要幾耐先可以轉到,或者我應該學下你試下送距返學一段時間等距適應下先

回復 bearwhat 的帖子

有同距講又買零食氹距,都唔掂…脾氣差,唔受教,氣死人……

引用:回復+Melody_mei910+的帖子 我仔都係star+

原帖由 清風雪兒 於 13-11-14 發表

我仔都係star pm老師好好人,但我仔都係因為冇午睡所以都幾辛苦!距第一日返學 ...
我們都是star pm, u are red or blue team ar?

回復 Elau719 的帖子

藍色呀

引用:回復+Elau719+的帖子 藍色呀

原帖由 清風雪兒 於 13-11-15 發表
回復 Elau719 的帖子

藍色呀
我們是red,未準備坐校車,呢兩日喊小了

‹ 上一主題|下一主題