用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生黎緊交form排隊唔知要唔要排通宵
樓主: 豬脾
go

民生黎緊交form排隊唔知要唔要排通宵

以上年經驗,我唔會選D最多人的時間去,其實唔算太耐,一切都好順暢。

我覺得大家唔好太擔心,因有一班人通宵排隊,其他又怕蝕底又去排,就變成間間都通宵攞表,交表。

學校已經出左通知,收表安排,只要大家做好自己個份就得,唔好太緊張。努力!

回覆:民生黎緊交form排隊唔知要唔要排通宵

我都覺得唔洗太緊張,強國人喺北區癲啫,
未必黎九龍區,雖然我相信都要排隊,但真係唔洗坐通宵咁誇張囉!

回覆:民生黎緊交form排隊唔知要唔要排通宵

唔駛太擔心,我仔當年交民生是在weekday,我第二日下午去,1x分鐘走得,有好多個counters,流程好快。今年在weekend交,可能會全校教職員出動收表,相信唔會要等好耐,學位唔係先到先得,提早排都無用,只要果日交到表就ok了,今年我都要幫細女排,不過真係唔排除有人會盲目去排,到時有第一個去排,就會有第二,第三……

得一日交真的辛苦了你們,努力呀

引用:以上年經驗,我唔會選D最多人的時間去,其

原帖由 DCMaMe 於 13-10-07 發表
以上年經驗,我唔會選D最多人的時間去,其實唔算太耐,一切都好順暢。

我覺得大家唔好太擔心,因有一班人 ...
請問咩時間少人d?

我地真係唔可以自亂陣腳,學校講明有排有得交 , 咁咁早去做咩呢 ? 同埋學位唔係先到先得,唔好太緊張 , 一齊加油 ! 我會3-4點先去 , 希望唔洗排咁耐

回復 angielam10 的帖子

排左好耐??當年都有排通宵??

DCMaMe 發表於 13-10-7 17:44

我覺得大家唔好太擔心,因有一班人 ...
最多人的時間???你認為咩時間少D人??

回復 xoshan1025 的帖子

沒有

其實真唔明點解要咁嘅安排... 出面已有咁多noise, 仲要咁?

網上面寫會係11月內安排INTERVIEW, 有無家長8倒會係邊個星期六INTERVIEW呢?

mrschiang  舊年分左三個星期六面試,要交表果陣先知  發表於 13-10-9 10:44

引用:網上面寫會係11月內安排INTERVIEW,+有無家

原帖由 beautylion 於 13-10-09 發表
網上面寫會係11月內安排INTERVIEW, 有無家長8倒會係邊個星期六INTERVIEW呢?
跟據我仔果年經驗,交表之後果幾個星期六已立即開始interview,但編到邊個星期六就睇彩數了

beautylion  thanks thanks~~  發表於 13-10-9 11:02

有咩咁巴閉呀? 又無學卷, 要自己俾錢, 俾都唔要

tiggerpiget  邊個會無端端俾個學位你呀!如果沒有小朋友,當然俾你都無用  發表於 13-10-9 12:43

shareholder 發表於 13-10-9 10:31
有咩咁巴閉呀? 又無學卷, 要自己俾錢, 俾都唔要
係呀..你最好不要報.

回復 eebabyma 的帖子

唔該哂~~~

回復 beautylion 的帖子

應該會在11月9, 16, 23及30 interview, 因我小朋友呢幾個星期六不用在民生上課外活動

beautylion  唔該哂~~~~  發表於 13-10-9 12:23

回復 xoshan1025 的帖子

以上年的經驗,早上(今年一天)係最多人的,因為好多諗住可派到好時間,中午接近最後收表時間最小人。因要排的都一早去左。

回復 shareholder 的帖子

其實如果家長唔了解,唔認同學校的理念,全因為報而報,就真係唔好浪費大家時間,你又要排隊,學校又要去處理多一些申請,對大家都唔係好事。
再者幼稚園好唔好,個個家長都有自己的想法,如果民生不是一間值得家長信任和有自己優點的幼稚園,我看不到為甚麼每年都有數千的申請?

回復 beautylion 的帖子

我都係午飯後才去。

係咪一人只可交一份表?不能同人交埋?