用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問救恩轉咗校長後...
樓主: poodlema
go

請問救恩轉咗校長後... [複製鏈接]

回覆:Jobobo11 的帖子

今年K1 幼兒班應該唔止90人,上下午一共有6班。每班都廿幾人以上,而小學亦說明會給50個位幼稚園優先。所以上小學比率不高,不過總比沒有小學back up 的好。

回復 snowli 的帖子

我講係救恩小學大概90幾個位,幼兒班上午班一班28位,下午校會小d

回覆:Jobobo11 的帖子

唔好意思,誤會左添。不過幼稚園冇左全日班,咁半日班人數多左。咁就多左機會入幼稚園同小學。有機會總好過冇機會,當然都要睇返邊一間岩自己小朋友。
祝各位今年考k1小朋友如願!

引用:+本帖最後由+Jobobo11+於+13-10-23+00:09+

原帖由 Jobobo11 於 13-10-22 發表

回復 tattc
公道自在人心...我唔會好似你咁,大家喺EK都係分享下意見,唔知點解你要咁激動,或者你同園長有啲關係....見你都係新手

Jobobo11  係就好啦  發表於 13-10-23 11:24

引用:Quote:原帖由+Jobobo11+於+13-10-22+發表本

原帖由 tattc 於 13-10-23 發表
公道自在人心...我唔會好似你咁,大家喺EK都係分享下意見,唔知點解你要咁激動,或者你同園長有啲關係.... ...

其實睇睇下,你最唔高興都係我話園長,見你咁鍾意鬧人,又唔接受人意見,會唔會你就係園長呢

不過你唔使再覆啦,我無咁嘅閒情,日日同你討論救恩,亦唔會上嚟睇,最初都係Howard pm我叫我上嚟講下救恩,如果唔係我都唔會上嚟睇「談幼稚園」...園長!!!

Jobobo11  公道當然自在人心啦,好多同届ge 家長,都知你要人地就晒你個仔啦,之前我冇點名指出係等你有落台階  發表於 13-10-23 11:29

回覆:請問救恩轉咗校長後...

咁其實救恩適合邊類小朋友?活潑好動/文靜愛看書?

引用:今年K1+幼兒班應該唔止90人,上下午一共有6

原帖由 snowli 於 13-10-22 發表
今年K1 幼兒班應該唔止90人,上下午一共有6班。每班都廿幾人以上,而小學亦說明會給50個位幼稚園優先。所以 ...
請問k1 total有幾多個位?

180, 90 am, 90 pm

http://www.chsc.hk/kindergarten/
我在幼稚園概覽見高班約有120個,如果有50個位給自己的幼稚園生都算是不錯的比例,當然唔及民X有85%或者真幼/培X有100%。如果自己孩子考到全龍都唔洗煩...
救恩以有學劵的學校都算唔錯,但升上小學真的好少,只可以說好過沒有。

回覆:tattc 的帖子

請問是否每天都有英文及普通話課程?
如要銜接小學是否一定要出去外救勁補才可以在小學跟得上?
小女今年有offer,我15/16當中,因讀繄的村校程度較深,升小絕對無問題,但無學卷及小學backup! 希望可以聽取更多關於此校資料!

‹ 上一主題|下一主題