用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 保良局有免費治療, 排咗3-4 個女就有, 港九新界都有 cen ...
樓主: chynnamama
go

保良局有免費治療, 排咗3-4 個女就有, 港九新界都有 centre [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+momotang+於+13-11-7+15:12+編

原帖由 momotang 於 13-11-07 發表

回復 chynnamama 的帖子
想請問係咪計家庭入息,如果超出上限,就無得免費嫁?

回覆:芒果米池 的帖子

其實有冇凍說幾多先過上限

回覆 芒果米池 的帖子

佢無講上限係幾多~ 不過我估可以打去問下.
參考: 我地家庭入息 below $32,000, 可以半費.

chynnamama 發表於 13-11-4 15:59
現在一個月 有 3 堂綜合, 1 堂 st, 1-2 堂 ot, 1 堂小組..... d 老師大多有愛心的...  ...

想問下,你小朋友係咪返半日?

我仔仔因無人湊要返全日班. 佢啱啱上咗一堂語言,一堂幼兒導師. 尼緊每個星期至少有一日要請半日假. 有啲擔心佢成日返唔到下晏的堂會跟唔上.

回覆 momotang 的帖子

你小朋友幾大呀 ? 老實講我地d 小朋友本來都係有少少跟唔上架啦, 所以先做 training.... 如果小朋友係讀幼稚園, 好多時都係玩多過學, 唔返一日問返老師自己可以教得返... 但我自己覺得出去上 training 係專門針對佢弱項, 比較全面, 如果出面 training, 可以第日追到正常程度, 大學返學學習仲唔洗仲辛苦 tim... 當然你視乎出去 train 有幾密啦.. 我自己就around 1-2 day/ week.

回覆 chynnamama 的帖子

大"個"返學學習仲唔洗仲辛苦

回覆 momotang 的帖子

我仔返上午, 下午又要 zzzz, 所以寧願走堂唔洗佢冇得 zzz 仲要去上堂好 辛苦
所以如果有時有學校假期就會同d 姑娘夾, 可以請少1-2天假, 有時佢地好好, 2 個導師夾埋同一日一齊上堂, 我唔洗走2 次, 請 2 日假, 連上 2 個hours 都ok, 3 hours 就唔得, 小朋友會太攰.....

總之我自己就時間, 1 個 week 最好只係走堂一次lor...

引用:我見個仔排政府治療要等咁耐,+自己出面做又

原帖由 chynnamama 於 13-10-06 發表
我見個仔排政府治療要等咁耐, 自己出面做又貴, 所以去問下, 原來係可以去排佢d service, 佢評估完你家庭入 ...
我仔都係銅鑼灣嗰間,你仔仔幾歲,係邊個姑娘跟開

回覆:lindajustinho 的帖子

想問下你排了多久?

回覆 mandy_so8382 的帖子

有d 3 個月有做住先, 另外再排4 個月又有,5 個月又有另一d trinining

回覆:保良局有免費治療, 排咗3-4 個女就有, 港九新界都有 centre

佢申請手續好煩覆

回覆 mandy_so8382 的帖子

E , 唔係填張表同比入息證明咋咩 ?

回覆:chynnamama 的帖子

唔係,又要工作證明又申請表又傳媒採訪同意書又等等

回覆:chynnamama 的帖子

又咩基金最少都5份

‹ 上一主題|下一主題