用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想鬧大陸人請進, 陶寶都見到賣香港幼稚園申請服務, ...
go

想鬧大陸人請進, 陶寶都見到賣香港幼稚園申請服務,   [複製鏈接]

大陸人真係賤到無人有, 之前已經勁多大陸人黎排隊掙幼稚園學位, 有d甚至高價賣報名表, 而家仲係陶寶見到賣香港幼稚園申請服務, 超黑人憎

Mybaby03    發表於 13-10-8 08:47
karen55407    發表於 13-10-6 10:31
   1    0    1    0

回覆:想鬧大陸人請進, 陶寶都見到賣香港幼稚園申請服務,

對佢地冇好感

d 排隧黨
不知所謂

引用:d+排隧黨 不知所謂 +

原帖由 dcdc2525 於 13-10-05 發表
d 排隧黨
不知所謂
希望將來吾好同佢地'對親家'!

呢樣野正苦要處理啦!

大陸人呀, 大陸人, 我地係香港人, 你地係大陸人, 大家文化唔同, 你地唔會禮讓, 唔會講禮貌, 香港的幼稚園要小朋友排隊去洗手間, (重點係排隊一個跟一個, 大小便都係洗手間, 唔係隨街痾), 即使你地搶到個學位, d家長都會排斥你, 小朋友又辛苦, 唔好再落嚟爭呢搶果樣啦

好憎B6 , 不知所謂,無文化,比你地係香港讀又如何, 文化背境都唔同, 周街柯尿,隨地吐痰,大大聲講野,唔排隊,無禮貌,無公德,比你地來到香港讀,返到大陸你地做父母身教都好重要,品德先係最重要呀

政府究竟係裝聾扮啞定無計可施!

其衰最衰係個死人政苦!  所有問題都係佢地立埋呢D甘既低能白痴唔會預算既法例先會甘~

回復 wongchi817 的帖子

如果你都將心比心代入香港父母角色, 就會明白點解香港父母咁反感, 我地土生土長兩公婆長期交稅想生活安定仔囡有書讀咁簡單者, 而家一大班人衝落黎生完仔就話要拎福利同香港人睇齊攪到咩都要爭, 眼見自己住嘅地方攪到咁污煙障氣, 比著係你會點諗?

唔好用外國做例子啦, 外國地方大, 或者容納到你地, 但香港真係好迫喇, 你地強國十幾億人, 我地香港真係接濟唔黎喇, 眼見而家連幼稚園都話要排幾個通宵, 我地香港父母真係比人迫到冇掂走架喇

chchinglam    發表於 13-10-10 14:48
orangebb  其實外國人都好憎"只過去生仔而無貢獻嘅人".  發表於 13-10-6 11:00
cherrybeepbeep  正是我想說的  發表於 13-10-5 12:49

引用:大陸人真係賤到無人有,+之前已經勁多大陸人

原帖由 aliceho423 於 13-10-05 發表
大陸人真係賤到無人有, 之前已經勁多大陸人黎排隊掙幼稚園學位, 有d甚至高價賣報名表, 而家仲係陶寶見到賣 ...
之前就爭床位,而家爭學位,班人同我地的小朋友爭成世,諗起都嬲

引用:回復+bbtammy+的帖子 無謂勞氣啦,亦唔好

原帖由 小之爸 於 13-10-05 發表
回復 bbtammy 的帖子

無謂勞氣啦,亦唔好期望佢地明白。
我個fd帶埋佢個女移民,離開自己土生土長的地方!

引用:小朋友黎香港读书,系佢地有噶资格,所以点

原帖由 wongchi817 於 13-10-05 發表
小朋友黎香港读书,系佢地有噶资格,所以点解要甘大意见呢,既然香港政策可以让得黎香港出世,就要俾返香港 ...
但你有無盡過公民責任,你有無交稅,你有無香港作出過貢獻呀!見我體諒你,咁邊個體諒我地呀!原本河水不犯井水,無啦啦黎香港生剝削我地的權利,俾你都嬲啦!

orangebb  佢地最叻就係"我地仔女都係香港出世, 係香港人"......就一味咬住呢句, 但係, 唔通政府決策錯, 就要所有市民受害? 年年交足稅嘅香港人, 情何以堪!!!!!!!!!   發表於 13-10-6 11:03

咪係,又話自己咩强國,既然自己国家咁強,做乜要落黎。排隊拎表都可以周地痾尿,又鬧個校長,這是什麽所為?自己不以身作則,就算比你地僥幸入到我地香港嘅學校,想信30年後你地都情況照舊。想起香港未來的主人翁就係呢班雙飛單飛,不禁悲嘆一聲

引用:Quote:原帖由+wongchi817+於+13-10-05+發表

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
‹ 上一主題|下一主題