用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 入神校如Dxx/Sx既小朋友, 多數係食邊隻奶粉? ...
樓主: HKTHK
go

入神校如Dxx/Sx既小朋友, 多數係食邊隻奶粉? [複製鏈接]

daughterkingdom 發表於 13-10-7 09:48
回復 samuel89 的帖子
入到神級學校既學生食邊隻奶粉就唔知, 除咗有先天條件外, 亦需要好多後天培養(如:小朋友性格、自信心、穩定情緒等)。我帶小朋友上堂,經常見到好多神級學校,佢地就有依D共通之處。...

小朋友性格、自信心、穩定情緒等有冇得後天培養我唔敢肯定.......

我只系有興趣知道神級學校系想收到呢類學生or有教無類, 收到咩學生都可以教到佢地有依D共通之處。

p.s:不過呢個問題都系唔使答我啦,費事又俾人屈我無常識又想自己仔入神級學校不遂, 酸葡萄心態不斷將責任賴俾神級學校....

回復 samuel89 的帖子

識得你耐 d 會知道你不是酸葡萄。
如果初次交手,你的表達又真係似酸葡萄!

不要見怪!

samuel89  謝謝溫馨提示....陳sir不見怪我呢d伙頭將軍,已經感激不盡!  發表於 13-10-7 11:36
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.
‹ 上一主題|下一主題