用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細龍B無offer嘅話,可以點安排?
樓主: dollylash
go

細龍B無offer嘅話,可以點安排?

N班唔係間間幼稚園都辦, 我bb龍年11月, 有d已講明唔收, 大部分幼稚園在收晒大b有位的情況下, 足2歲時插班入, 區內報得的我都報左, 但打定輸數, 出年再報N(做超大b)或者報K1, 2樣都會試。

我囝囝都係9月B... 我會揀A, 報下年N班感覺超大~

回覆:細龍B無offer嘅話,可以點安排?

你本身有冇報N 班?如有試下睇下有冇offer先,因有朋友都考到好幾間出名學校,所以不用太擔心。平常心,有當然好。出年冇咁煩惱。
今年報K 已經甘瘋狂,明年龍年更加不堪設想!其實9月也不是太細,但如果是11,12月建議做大B較好。
加油!

回復 heilaybb 的帖子

我個8月B, BOXHILL 話要等下一round interview...慘..

回復 angeljodi 的帖子

點解無得in?

引用:回復+angeljodi+的帖子 點解無得in?

原帖由 samsze 於 13-10-10 發表

點解無得in?
Think比報名費之後,比咗張notice我,話我係細b,要等有位(即有人退學)才會安排interview,但係,我等到而家都從未收過任何interview嘅電話或信囉!

samsze    發表於 13-10-10 15:33

A, 識唔少細b直入 k1

me too! Think 冇interview 我個女(10月), 你 B 現讀那間PN?

引用:回復+angeljodi+的帖子 me+too!+Think+冇i

原帖由 ymnhappybaby 於 13-10-10 發表

me too! Think 冇interview 我個女(10月), 你 B 現讀那間PN?

Boxhill am class

一歲企拍手已不錯啦....N班明年先讀.  IN左未?

同埋, 點解咁擔心?  

回復 dollylash 的帖子

你好呀,我個囡都係9月2日出世的,我都報咗幾間N班,我心儀的幾間都有收細B FORM呀,好似我幫囡囡報咗康傑,啲老師有同我講,12年7月前出生的就今年INTERVIEW,7月後出生的就明年INTERVIEW,你試試打去你心儀的幼兒園問下先啦,有啲就要你明年再打電話問架‥

回復 dollylash 的帖子

I choose C, my daughter also is Dragon B

my daughter is also October dragon baby, I will choose "A"..... no choice

samsze 發表於 13-10-10 14:50
回復 heilaybb 的帖子

我個8月B, BOXHILL 話要等下一round interview...慘..
下一round?即係唔只一round?

deechai 發表於 13-10-10 17:10
一歲企拍手已不錯啦....N班明年先讀.  IN左未?

同埋, 點解咁擔心?
唔係擔心嘅,係做定準備啫,啲朋友話interview考嗰啲佢一樣嘢都唔識。
噚日佢去in咗嘉德麗,老師問佢個面包係咩,佢無出聲呀,之後老師問佢眼眼係邊度,佢鬼識指咩

都打定輸數咖喇

dollylash 發表於 13-10-11 14:22
下一round?即係唔只一round?

yes..應該係IN左大B先, 佢話8月出世個D要遲D好似12月...9月個D又再遲D..詳情都係要再打去問問..

我個囡都係超細B 1212 哈哈,不過都照報PN.等有位足2歲時插班, 能力可以同有學校收我都會照讀左先. 如跟唔上先K1 repeat. 不過想問下有學劵幼稚園係咪唔可以repeat? 係咪只可以 私校轉學劵 or 學劵轉私校 or 私校轉私校 ? 請指教.
TKS.

我想發表下, 我個仔813, 剛入了表報PN. 上星期撞到個女以前PN的老師, 我問佢有無機, 佢問返我, 你個B幾多月,我說8月. 佢唸了一唸, 話窄窄地. 因為龍年好多大B... 應該係咁講, 係勁多B.

I Suggust都照報PN.等有位足2歲時插班, u may try Kowloon Tong Zenith / Manhabit (PM now still have seat,  next year 龍年 i guess similar)

如果冇,出年又要再報過一樣要同大b爭k1,諗起都覺得