用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細龍B無offer嘅話,可以點安排?
樓主: dollylash
go

細龍B無offer嘅話,可以點安排? [複製鏈接]

引用:綜合各位意見,即係下年同佢報K1啦~我都係

原帖由 dollylash 於 13-10-04 發表
綜合各位意見,即係下年同佢報K1啦~

我都係做定準備,報得嘅都同佢報咗咖喇,下個禮拜四就第一檔interview ...
我到時都要抱住入,無計

回覆:細龍B無offer嘅話,可以點安排?

A+c

回復 angeljodi 的帖子

嘩!  angeljodi 媽媽, 你個囝咁叻叻, 請指教你有冇特別train佢的呢?

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+13-10-04+發表可

原帖由 angeljodi 於 13-10-04 發表
方方am,Boxhill am,英藝am,明慧am,康傑pm,york 14-15 K1,Think到而家都冇通知有冇得in,維記冇in(去 ...
Thx for sharing!

引用:綜合各位意見,即係下年同佢報K1啦~我都係

原帖由 dollylash 於 13-10-04 發表
綜合各位意見,即係下年同佢報K1啦~

我都係做定準備,報得嘅都同佢報咗咖喇,下個禮拜四就第一檔interview ...
咁快有得interview, 我連通知信都仲未收到!

我阿囡都係龍年9月尾細B,暫時報咗兩間PN班,未知幾時interview。朋友話好多時小朋友會讀讀吓轉校或者因其他原因唔讀,有機會可以足兩歲時插班,所以我會keep住同佢繼續報PN班〜

回覆:bbgoolooo 的帖子

冇,請大家抱住平常心態,唔好太緊張,反而小朋友會做得更好,我平時會同佢傾計,陪佢一齊玩,比phonics佢聽或者睇,佢未夠18個月已經識哂26個字母,星期六日同佢去圖書館,我冇突別train佢,由佢自己發展,我自己要番工嘅!

bbgoolooo   勁!!!  發表於 13-10-4 21:18

交表時對方好勉強甘收,仲話10月BB頂多做插班生咋,要預左入唔到噶.甘態度,距收我都唔想去啦

引用:回復+gouf0083+的帖子 想問下你報左邊間?

原帖由 laibebemama 於 13-10-03 發表
回復 gouf0083 的帖子

想問下你報左邊間?
救世軍,明愛,保護兒童會,聖若望,綠茵

引用:回復+gouf0083+的帖子 想問下你報左邊間?

原帖由 laibebemama 於 13-10-03 發表
回復 gouf0083 的帖子

想問下你報左邊間?
仲有啟思同迦南…有三間已有日子面試

引用:其實大家真係唔使擔心,尋日電視都有講全港

其實大家真係唔使擔心,尋日電視都有講全港有廿四萬幾嘅幼稚園學額,但今年只需十六萬幾,所以大家明啦!:w ...
原來佢講既24萬係@k1-k3加埋!佢咁都up得出本來唔擔心都要擔心!2011b 有9萬幾個

引用:Quote:原帖由+angeljodi+於+13-10-04+發表

原帖由 pokey 於 13-10-05 發表
原來佢講既24萬係@k1-k3加埋!佢咁都up得出本來唔擔心都要擔心!2011b 有9萬幾個

...
即係官字兩個口,廢話!

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+13-10-04+發表可

方方am,Boxhill am,英藝am,明慧am,康傑pm,york 14-15 K1,Think到而家都冇通知有冇得in,維記冇in(去 ...
Box hill 今年說細b只會是後備,所以係有位淨先call....

dollylash 發表於 13-10-3 16:04
我B仔係2012年9月2日,早3日就可以做大B

而家佢大又唔夠人大,細又唔夠12月嗰啲細(如果12月我 ...
點會冇OFFER,問題係可能有D學校你唔想要

dollylash  咁定?  發表於 13-10-11 14:21

回復 angeljodi 的帖子

有邊隻phonics可以睇呀?

我係怕細b面試表現未如理想,始終仲細情緒上控制得唔係咁好,如果到時撞唔啱佢心情靚嘅日子又扭計又喊又唔聽老師指令我都唔知點好

回覆:heilaybb 的帖子

點都好過think喎!$30收咗,in都冇得in,比佢收咗$30條氣有d唔順!

回覆:laibebemama 的帖子

隨大家喜愛,我睇緊果套係書局可以買到

原來廿四萬係k1-3加埋,咁都講得出真係過份

A and or B
‹ 上一主題|下一主題