用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港同第二輪面試
樓主: kiki1016
go

港同第二輪面試 [複製鏈接]

回覆:港同第二輪面試

係兩條,what can u see in the sky.

引用:係兩條,what+can+u+see+in+the+sky. +

原帖由 hopehopeit 於 13-10-25 發表
係兩條,what can u see in the sky.
我囝囝說所有 instructions 都是廣東話的(包括畫圖那兩條問題),不知是否他記錯(因已過了一個星期)。

CheukC9  你仔幾號in? 我仔都話全廣東話。  發表於 13-10-25 15:04

From HKUGAPS homepage:

小一入學面試第二階段已全部完成
2014-2015年度小一入學面試第二階段已全部完成;面試結果將於2013年10月28日於本校網頁:www.hkugaps.edu.hk公佈。第三階段面試將於2013年11月4日開始,獲選的400位學生將接獲書面通知第三階段面試日期及時間,如家長於11月1日前仍未接獲面試通知書,家長可登入本校網頁列印該通知書。

phoebe_ming5    發表於 13-10-25 10:35

回覆:siumi 的帖子

400個最後選幾多個?

醒目開學勳章 王國長老

引用:400個最後選幾多個? +

原帖由 tallmama 於 13-10-25 發表
400個最後選幾多個?
約120-124。(4班30人有時會收多一個,31通常係上限,近年都無32)

回覆:tallmama 的帖子

26/11 公怖120名正取生!

引用:Quote:原帖由+hopehopeit+於+13-10-25+發表

原帖由 feiji 於 13-10-25 發表
我囝囝說所有 instructions 都是廣東話的(包括畫圖那兩條問題),不知是否他記錯(因已過了一個星期)。

...
Wish us all good luck!

唔睇呢個topic都唔知原來幅畫咁有玄機!昨晚我再問個仔,佢先話有英文同普通話的歌同說話,聽完先畫,我仲以係任佢畫
看來我個仔凶多吉少吉少,請問你地仔女係咪都識普通話的?

我個女18/10in,但佢冇講校長問有關公園或餐廳嘅問題,反而校長叫佢讀晒成本圖書(約10版紙,每版2-3句),仲有考記性,佢話老師一開頭放咗幾隻動物公仔喺枱,每隻都有自己嘅名字,跟住用塊黑布遮住,攞佢地唔見咗邊隻,咁我女答唔見咗熊貓,老師又問咁隻熊貓叫咩名。。。我女話呢part老師問咗4條問題,佢答到3條,一條答唔到,佢自己解釋話因為最後一條問題佢冇留心聽,佢擰咗個頭去睇卡通片。我心諗開住套片同時考記性,即係順便考你是否專心囉。但我唔知阿女講嘅係咪完全正確。。
另外畫畫,佢話喺聽住卡通片,叫佢地將聽到嘅嘢畫出來

仲有英文只係簡單問幾句,
Are you happy?
Are you sad?
Are you funny?

my son said didn't ask anything about the book wor!

請問各位jm嘅小朋友都係見校長? 有冇人見副校? 係唔係見校長入3rd in 機會大d?

見副校,點解咁講?

回復 hopehopeit 的帖子

見好多jm都話見校長又有印仔又話有答問題,但我小朋友就話乜都無問又無給印仔就返出黎,超擔心囉!!

引用:回復+hopehopeit+的帖子 見好多jm都話見校

原帖由 siutse 於 13-10-25 發表

見好多jm都話見校長又有印仔又話有答問題,但我小朋友就話乜都無問又無給印仔就返 ...
我懶,打少個副字,吾知其他媽咪係點。其實講得出吾一定係啱,吾知真係問吾同問題,定係吾同小朋友對問題理解吾同,畢竟係英文同PTH問,聽得吾啱都吾定。平常心等la.

引用:回復+hopehopeit+的帖子 見好多jm都話見校

原帖由 siutse 於 13-10-25 發表

見好多jm都話見校長又有印仔又話有答問題,但我小朋友就話乜都無問又無給印仔就返 ...
我懶,打少個副字,吾知其他媽咪係點。其實講得出吾一定係啱,吾知真係問吾同問題,定係吾同小朋友對問題理解吾同,畢竟係英文同PTH問,聽得吾啱都吾定。平常心等la.

可能唔同日子考唔同嘢

我仔話係男人見,應該係副校掛

各位己收信啦!!!!!留意信箱!

回覆:Dau 的帖子

Really!!?
How is the result !?
Go to 3rd in!?

‹ 上一主題|下一主題