用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: wwsugar
go

SPCCPS面試後感  

Avanti 發表於 13-10-14 00:39
wwsugar, 若大家當中確定有人收到第二輪面試通知,就在此向大家提示吧,好嗎?

...

好啊,希望當中有幸運兒報喜啊。仲有,大家覺唔覺得你們的小朋友好叻啊,咁好記性記得咁多內容回憶,哈哈。

引用:我都覺得,係對不同的小朋友就有不同的問題

原帖由 wwsugar 於 13-10-14 發表
我都覺得,係對不同的小朋友就有不同的問題,沒有一式一樣的考法。有些問題是看小朋友記性的,尤其是對自己 ...
由護衛ee問?可否講多点?她是在interview room內?

我兒子有被問數學題,佢話係5x2,但我懷疑條題目係5+2。

pino 發表於 13-10-14 16:49
由護衛ee問?可否講多点?她是在interview room內?
總之係我不在場的時候的,詳細環境我沒問啊,我不想問太多吖嘛。小朋友平時有禮貌就應該沒有問題的,因為我仔都好慢熱都沒有怕,出來心情大好啊。

引用:唔知真定假?其中一條問7個蘋果8個車厘子,

原帖由 qqbabe 於 13-10-14 發表
唔知真定假?其中一條問7個蘋果8個車厘子,如果每人要有2 apples + 2 cherries,可以分到比幾多小朋友?字 ...
你小朋友被問的問題都幾深。

引用:Quote:pino+發表於+13-10-14+16:49+由護衛e

原帖由 wwsugar 於 13-10-14 發表
總之係我不在場的時候的,詳細環境我沒問啊,我不想問太多吖嘛。小朋友平時有禮貌就應該沒有問題的,因為我 ...
如揾埋实Qee問問題,学校真夠心思!

回復 qqbabe 的帖子

我的小朋友是08年1月,亦是大女,但被安排最後一天面試,學校點分類,真的估不到。

引用:回復+qqbabe+的帖子 我的小朋友是08年1月

原帖由 janettang 於 13-10-15 發表
回復 qqbabe 的帖子

我的小朋友是08年1月,亦是大女,但被安排最後一天面試,學校點分類,真的估不到。:qu ...
最後一天交表?
我同2位朋友同一日交表,同一日in,只係時間反而遅交上午in,可能d表疊在一齊,遅交疊在上面,處理時變咗先

iwantababy 發表於 13-10-15 10:57
最後一天交表?
我同2位朋友同一日交表,同一日in,只係時間反而遅交上午in,可能d表疊在一齊,遅交疊在上 ...
應該同交表時間無關,有朋友好早交表,但最後兩天面見。我並非第一天交表,但小兒安排在第一天面見。

回覆:SPCCPS面試後感

我女1月大女,我最尾一日交表,但唔係最尾一日in...

回覆:SPCCPS面試後感

我仔能詳細講出first in內容,我只能講coverage 好闊,要求英文和觀察力好高!!!!

anyone's kid is interviewed by the principal this year?

mine

but heard does not mak any difference

回復 tumtum 的帖子

are u a related person?

no, not related

回復 tumtum 的帖子

just curious cause this year don't hear any kids interviewed by the principal

小克 發表於 13-10-15 13:44
畢竟太小位,我想像完全冇关係考生可能只係可以爭二三十個位!

If u are related do u still have to answer every questions correctly to get a seat?

見校長是否機會大D。請問有冇見老師的入到?