用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思K1
go

啟思K1 [複製鏈接]

請問大家面試內容是什麼?是否間間分校一樣?

聽聞PN可直升K1, 咁K1咪收好少?

因同一日有兩間要in, 驚仔仔一早in啟思, 下晏瞓覺時間見另一間谷幼表現更差!

有無用家可以分享青衣啟思意見?

Thanks a lot!

4    0    0    1

N1可直升呀,

回覆:啟思K1

我諗除非家長放棄,—般繼續'升K1。所以入到机会渺茫

引用:請問大家面試內容是什麼?是否間間分校一樣?

原帖由 Nicolelong 於 13-09-30 發表
請問大家面試內容是什麼?是否間間分校一樣?聽聞PN可直升K1, 咁K1咪收好少?因同一日有兩間要in, 驚仔仔一 ...
我仔係10年12月B,現在在shatin分校讀,起初一見人山人海的局面打算走先!因仔仔當時十幾個月,又第一間in, 由於等了成個鐘才到我仔,佢已不想in, 好在老師好有愛心氹下佢叫完成了!亦感謝學校1st. Round 收了仔仔,唔洗甘煩,所以interview嘅野人夾人,加油,啓思真的不錯嫁!

回覆:angie0828 的帖子

Thanks all! 請問有無青衣啟思媽媽可分享?

回復 angie0828 的帖子

想問你shatin分校係in n1 or k1?

會in d咩ga?

引用:回復+angie0828+的帖子 想問你shatin分校

原帖由 ChristyYu 於 13-10-01 發表

想問你shatin分校係in n1 or k1?
我仔去年in k1, 問咩名、?歲,顏色,穿珠仔,水果名、送貼紙睇下可否貼上身,大致上係甘多!

吓.....好似好多阿囝都未識講, 現在只係識Apple咋!

又未識分colour, 只知Apple係Red!

引用:回復+angie0828+的帖子 吓.....好似好多阿

原帖由 ChristyYu 於 13-10-02 發表

吓.....好似好多阿囝都未識講, 現在只係識Apple咋!
其實去年仔仔仍是很BB,得1歲幾,顏色是黃色,仔答了green, 問咩名唔講,幾歲唔講,老師做囗形問識講嘢未,我話識不過緊張,之後叫仔仔穿珠仔,我未教過佢,佢做到,跟住問老師:我穿唔到!老師就好開心,係甘氹佢講嘢,所以我覺得老師好有愛心!我估唔一定要識曬!

回復 ChristyYu 的帖子

我仔係深灣軒分校,當年in n班, 得一歲多都無咩野特別問, 係叫下佢個名, 叫佢拍下手,

但我囝係in K1 wor~~~

引用:回復+angie0828+的帖子 但我囝係in+K1+wor

原帖由 ChristyYu 於 13-10-02 發表

但我囝係in K1 wor~~~
我都係in k1, 因為12月仔才歲幾!且見個個甘高大,當時我仔仲係著住片!總之不要想太多,每間學校收生準則不一樣!so far到現在老師們、嬸嬸們都好好,仔仔愛上學!加油,祝成功!

多謝!!

請問你係沙田邊間啟思?

引用:回復+angie0828+的帖子 請問你係沙田邊間

原帖由 月兔 於 13-10-04 發表

請問你係沙田邊間啟思?
沙田帝堡城分校!

黎緊我囡會去in n1呀.
你囝囝讀k1時幾大呀?

引用:回復+angie0828+的帖子 黎緊我囡會去in+n1

原帖由 月兔 於 13-10-04 發表

黎緊我囡會去in n1呀.
我仔係10年12月細B,所以兩歲8個月返k1,去年interview內容分享在上兩行post叫啓思K1,感謝啓思比機會我地D細仔讀書!希望幫到妳!

引用:Quote:原帖由+Nicolelong+於+13-09-30+發表

原帖由 angie0828 於 13-09-30 發表
我仔係10年12月B,現在在shatin分校讀,起初一見人山人海的局面打算走先!因仔仔當時十幾個月,又第一間in, ...
呢間學校係咪冇咩功課做?係咪好淺

引用:Quote:原帖由+angie0828+於+13-09-30+發表

原帖由 琋琋媽媽 於 13-10-05 發表
呢間學校係咪冇咩功課做?係咪好淺
Yes, 我覺得是happy school, 老師有愛心,應該是淺同大囡果間比較!睇下想小朋友接受邊種教育!

引用:Quote:原帖由+琋琋媽媽+於+13-10-05+發表呢

原帖由 angie0828 於 13-10-05 發表
Yes, 我覺得是happy school, 老師有愛心,應該是淺同大囡果間比較!睇下想小朋友接受邊種教育!

...
我都幾滿意呀仔今日表現,全部都識答,果時你in完大約幾耐知道收唔收

‹ 上一主題|下一主題