用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 陳茂波教人教仔入牛津
go

陳茂波教人教仔入牛津

教人教仔入名牌大學 ? 按他所列的, 相信負擔得起的一群根本不需要他的指引, 需要他指引的一群根本連其中一項也負擔不起....

Chirley    發表於 13-10-4 11:35

回覆:陳茂波教人教仔入牛津

ha8mo 發表於 13-9-27 11:34
人地話你自卑
我的確負擔不起讀漢基, 但我並不需要自卑 !!

ha8mo 發表於 13-9-27 11:42
唔係你自己有冇自卑,係人地硬要話你因為自卑才批評

我都係晌哩度跟高手學

哦... 原來你指呢樣..
在互聯網上, 一向本着認真便輸了的精神
如果講自己想法唔得, 講自己經驗唔得, 講自己唔認同唔得, 講反對聲音唔得, 那比xx更恐佈

好一個言語偽術家!

我都想知遠UCAS可以同步申請牛津及劍橋嗎?

吹牛吹過籠!穿崩了!

item  我們當然唔得,陳局長可能可以走後門。  發表於 13-9-28 18:00
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 13-9-27 13:17
好一個言語偽術家!

我都想知遠UCAS可以同步申請牛津及劍橋嗎?

看戲不要駁故。

陳先生全部做鬼洒帮阿仔入牛津?  我的朋友甚么也没做,(读七年IS), 个仔又是入牛津, 今天入学, 朋友都费事送佢去英国, 叫佢自己带行李上机, 反正好快圣诞节就返香港洛. 唔好甘麻烦.

两个case 放在一起, 陳先生的数口是差到无谱, 成本高于人家多倍, 回报原全没加厚, 以Accountant 角度看, 似乎是死桥多一点.  

Alan 个仔又系去Oxford, 都无话搅甘多野?

或是陳先生学左D明星,钟意作大, 明明整容费20万, 就要话单是面部补针已花打了1 million.  方死其它普通小市民C9跟风去整整. 变成人有我又有.

Chirley    發表於 13-10-4 11:43

我冇本事令我孩子入讀牛津,
但至少,我會教我的孩子成為一個誠實的人!

annie40  Never say never!!!!!  Kids will find their own way.  發表於 13-9-27 13:57

學費由幾千元到十萬元,他都在所不計。
**** 真豪气, 非常有江湖feel! 怪不得当上公务员, 头头碰黑, 唔做局长时, 可以考虑吃江湖饭, 骨子里十分有potential呢!

可能局長想表達的原意是, 其它錢賺盡了而為了孩子在所不惜.

會計佬最叻就是做故仔麻.

Yanamami  唔喺整靚盤數咩?  發表於 13-9-27 16:19
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

回復 龍舌蘭 的帖子

整靚咪搬上搬下搬左搬右,唔作故仔點完美?
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

回復 cheng4b 的帖子

咪系洛! 讲到他的细路疑似是金波罗兼低低地, 重好意思话醒条好桥比大家, 是死桥才真!

直觉是你夫妇两聪明多了! 还是跟你们多多学习好了.

以前我個年代好巴閉,依家有咩咁巴閉。

annie40  正是! 还要阿爸吃奶的力也用上了, Oxford 仔??? 哈哈哈!  發表於 13-9-27 16:33