用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 今日終於收到學校主任電話,投訴阿女! ...
go

今日終於收到學校主任電話,投訴阿女! [複製鏈接]

阿女邊1,3,5上午上密集個半鐘,下午返主流學前班,所以有時會好倦!主任話佢上堂會訓著覺外,更話佢點叫都唔應同埋無專注力,最後,仲話女女咁既情況好大機會唔可原校上k1...

佢返左主流2個月喇!好唔好繼續堅持?停左的話又點安排佢的學習?我要返工,2個女得1個工人,工人帶左細女出去做訓練,大女又邊個睇住呢?唉!好心煩!

0    0    0    0

回覆:csy_0101 的帖子

可唔可以唔返工自己湊?小朋友進步會快好多!

回覆:今日終於收到學校主任電話,投訴阿女!

果時阿仔k1所有訓練先係開學一齊開始,阿仔日日都好似返兩間幼稚園咁,但冇辦法k1唔可以唔讀,但密集更加唔可以停,幾個月後阿仔習慣了,為有晚上早d瞓,依家k2進步左好多啦

你囡n班仲好,不如停左n班,返半日密集,咁咪有半日休息,等上k1先辛苦過仲好,大個左冇咁易累

回復 manabcd 的帖子

十分同意, 上一輪包個別導師同職業治療師密集訓練, 打好基礎, 再入k1, 唔使小朋友第時咁辛苦

但我估媽媽係想原校升K1呢..唔讀n班可能無左機會
或者密集果度可唔可以減一堂, 或者睇下安唔安排到星期六上
‹ 上一主題|下一主題