用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港同 1st in Result
樓主: crazymum
go

港同 1st in Result [複製鏈接]

引用:想問今次有2nd+in係咪不是細仔? +

原帖由 candon 於 13-09-21 發表
想問今次有2nd in係咪不是細仔?
我仔細仔有2nd in

回覆:港同 1st in Result

10月3號

回覆:dorothywing 的帖子

佢一向都話一視同仁,應該唔會因為細b而reject掛?我地只能話遲人地幾個月出世係少左幾個月學野

講真,已經去過幾間面試場,場上等候的小朋友個個鎮定自若,衣著鮮亮,個個看起來醒醒目目可愛非凡,好似童星。所以沒有被錄取的小朋友真不是差距好大,我in左5間,有四間WAITING,一間入第二階段。已經充分瞭解今年攞WAITING已經是無乜希望,競爭太大。但也不能對自己小朋友失去信心,相信遲早有一日他會在自己擅長的領域發揮所長,足矣。各位緊張媽咪都放鬆D去面對吧

evaken  大多人考10間8間, 最後只能選1間, WAITING先大希望, 今年都有人8月先放位~  發表於 13-9-24 15:26

識得有人08年4月出世,
無機。
所以唔關大細仔事。

回覆:小花媽咪 的帖子

其實會否関第一日見和第二日見的問題,我仔仔都被reject左,港同分開左第一日係郵寄申請,第二日係親交文件,所有係第二日面試(多世襲生?),我見我小朋友嗰組有小朋友和家長係識個老師

引用:其實會否関第一日見和第二日見的問題,我仔

原帖由 smfwong555 於 13-09-22 發表
其實會否関第一日見和第二日見的問題,我仔仔都被reject左,港同分開左第一日係郵寄申請,第二日係親交文件 ...
應該和郵寄或親身交表無關。我是親身交表但是第一日面見。交表當天,職員有兩日同時段嘅receipt係手,應該係第一日那時段full咗就去第二日同時段再返去第一日下一時段。不過有關係人仕就不知排在那天面見,但無論那一天我想都應有分加吧!

引用:其實會否関第一日見和第二日見的問題,我仔

原帖由 smfwong555 於 13-09-22 發表
其實會否関第一日見和第二日見的問題,我仔仔都被reject左,港同分開左第一日係郵寄申請,第二日係親交文件 ...
我識嘅全部第二日見無一個識人。有D入到有D無。有大有細有男有女。有平時叻有唔叻。我諗大嗰D表現比較穩定同識嘢多D成熟D。細嘅叻嘅係有但未必三次interview都穩定因臨場好睇應變同運氣。無論如何要準備的已做祝大家好運。

醒目開學勳章 王國長老

應該吾係大秘密吧校長有講過今年sibling申請人數係40幾個。就算假設細佬妹真係全部有份,都仲有14xx個名額呀。我見過有今年小一家長facebook post出黎d學生作品(岩岩升小一即係幼稚園教啦)。真係叻到嘩嘩聲,興幸個仔早幾年考!真係好多好叻既小朋友呢。祝願今次過關的繼續努力。未過關的下一間一擊即中

‹ 上一主題|下一主題