用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教明德學校 Want to share with all Meng Tak parents!
go

Want to share with all Meng Tak parents! [複製鏈接]

呀仔:我好開心,我好鐘意呢間學校!
   1    0    0    0

回覆:Want to share with all Meng Tak parents!

GOOD!

例如呢,可否講解下
謝謝

回復 禮信媽媽 的帖子

小孩前日放學同我講: 我今日 lunch time 食完飯, 就去左圖書館睇左一陣書.  之後, 記起操場有得猜燈謎, 於是就落左操場玩, 玩左一陣就夠鐘上堂, 點解 lunch time 時間咁快就過?
我話: 係你快樂不知時日過, 你知道你真係好幸福呀!

小孩: 我知道呀, 我開始非常喜歡這間學校.

回復 Bengylum 的帖子

暫時呢間學校比我感覺都係用心為小朋友。空間,設施等都會令小朋友好開心。只是不知是否我想像般適合我的小朋友。我不希望太催谷,只希望小朋友輕鬆愉快上學去。請問你的觀察,老師們有愛心嗎? 小朋友功課壓力大嗎?
請你唔好介意我長氣,謝謝!

星期一會交自行申請表,希望我小朋友派到適合的學校。

回復 禮信媽媽 的帖子

暫時給我的經驗呢間是一間非常 caring 既學校。比較主重視學生的整體發展。給予一年級小朋友充份時間慢慢適應小一生活。絕對不是一開始就谷。
其實這校愛錫孩子,相信不會為成績盲目谷。希望你能找到合適的學校!

回復 Bengylum 的帖子

請分享。 承你貴言。

醒目開學勳章

Bengylum 發表於 13-9-18 19:18
呀仔:我好開心,我好鐘意呢間學校!

‹ 上一主題|下一主題