用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 將軍澳95網, 得15分在自行分配應該點決定好 ...
go

將軍澳95網, 得15分在自行分配應該點決定好

馮晴, 王余家潔, 港澳信義會小學 ,信義明道小學 定 將軍澳循道衛理小學好丫~~~  ...請有心人給意見!

請問有冇意見

將循15分, 機會很低, 馮晴超熱, 15分只能博好運好運, 統一兩間不能放第二位

信義及明道欠宗教5分, 吃虧, 明道機會比信義高, 統一2間放第一比較穩陣, 第2有點危

王余區內次熱, 15分可博自行抽, 統一放第二無機會

MCC2011 發表於 13-9-18 18:56
將循15分, 機會很低, 馮晴超熱, 15分只能博好運好運, 統一兩間不能放第二位

信義及明道欠宗教5分, 吃虧,  ...
收到..謝謝!..唔知有冇其他意見

15分, 女,  將天機會是否 = 0 呢 ?

我大女讀私校, 我細女唔講野, 考直資有難度

15分(10分適齡+5分宗教) 有咩選擇呢?

謝謝指教

回覆:將軍澳95網, 得15分在自行分配應該點決定好

參觀了明道、將循、王余,只覺得明道最有heart。港澳信義會有朋友剛開學一段時間,暫不見有支援學生。馮晴一向勁谷。將天都算有heart學校,不過要讀多一科英文科學同數學會教深半年,要考慮這些因素。

bebesoky 發表於 13-9-19 11:09
參觀了明道、將循、王余,只覺得明道最有heart。港澳信義會有朋友剛開學一段時間,暫不見有支援學生。馮晴 ...

哦 ...........................

15分選hit學校預左第一輪一定唔得要抽獎, 其實邊間第一就係自己心水喇

tung0409 發表於 13-9-19 12:56
15分選hit學校預左第一輪一定唔得要抽獎, 其實邊間第一就係自己心水喇 ...
哦,,,,,,

回覆:eh2045 的帖子

將天科學用英文教,深了d.細佬無咩心機學。

tung0409 發表於 13-9-19 12:56
15分選hit學校預左第一輪一定唔得要抽獎, 其實邊間第一就係自己心水喇 ...
不是有25個位給大家爭奪嗎?為何一定要等大抽獎?

人地話馮晴好谷,我去簡介會校長好惡下,我怕我小朋友頂不住。 好煩。

其實覺得大熱15分難入,原因有可能係舊校生有好多加有宗教分亦好多,即係30分,25分,20分既小朋友加埋可能已用晒自行既配額,咁15分自行入到既機會變得近乎0,所以要有心理準備大抽獎。亦要考慮埋叩門1-1-1問題。

回覆:meia 的帖子

15分...機會好微!

引用:15分...機會好微! +

原帖由 saidorma 於 13-09-23 發表
15分...機會好微!
收表個副校講嘅!

又不是呀! 將軍澳的小學好多都新, 15分間間都有機會抽, 好似上年朋友都抽中馮晴...

DENNISSON_NG 發表於 13-9-23 20:25
又不是呀! 將軍澳的小學好多都新, 15分間間都有機會抽, 好似上年朋友都抽中馮晴...
...
恭喜恭喜!!!

引用:Quote:原帖由+saidorma+於+13-09-23+發表15

原帖由 saidorma 於 13-09-23 發表
收表個副校講嘅!
Sorry...我講緊將天!

15分基本是間間可以抽, 除了宣基循道, 這兩間講明20分才可抽, 其他學校只是機會多與少的問題, 一線的馮晴黃永將天多人選相對機會少d