用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘宣道個網完全入唔到
樓主: conniemar
go

九龍塘宣道個網完全入唔到 [複製鏈接]

seamama 發表於 13-9-19 10:09
唔好嘈啦!由得佢自己讚自己囉!講真,我報咗咁多小學、幼稚園,從未見過download form都入唔到囉!之前死 ...
我都覺得"多人上網"依個理由牽強,第一/二日還可說得過去,有咩理由到依一分鐘都重係咁慢

soscho    發表於 13-9-19 10:59

回復 soscho 的帖子

anyway, 無論你點鬧都好, 我都祝願你小朋友入到比宣小更好既學校
不過, 講真一句, 要小朋友讀到好學校, 家長既質素同教育水平, 真係好重要, 所以再次建議你注意一下

其實人多download還是網站問題, 大家也不必去深究/爭論/抱怨, 因為可以寄信索取申請表, 還有一段充足時間.

無謂嘈,今日download吾到,咪聽日,起碼佢成個月任你download。學校無預咁多人係可以理解,而家真係多左好多人周圍報,搞到間間都幾千人。

hydaddy 發表於 13-9-18 15:55
如果上面條link用唔到,試下..

Form:

其實樓上有位好心媽媽已POST咗捷徑, 有form and instructions!

luiluimama 發表於 13-9-19 10:29

anyway, 無論你點鬧都好, 我都祝願你小朋友入到比宣小更好既學校
anyway, 我都祝願你的小朋友可從你身上學到你的'質素', 要學好第日講野要'慎言'

建議人時亦請檢討自己

conniemar 發表於 13-9-19 10:50
其實樓上有位好心媽媽已POST咗捷徑, 有form and instructions!
yes,she/he is very kind   

kim927 發表於 13-9-19 10:43
其實人多download還是網站問題, 大家也不必去深究/爭論/抱怨, 因為可以寄信索取申請表, 還有一段充足時間.  ...
相哎唔好口,過時過節,大家一人少句,祝大家今日中秋節快樂!  

soscho  中秋節快樂  發表於 13-9-19 11:17

呢D係學校要解決的問題,根本無須為此事傷和氣!就算講贏了也不能幫學校解決問題,總之表達了意見/感受,發洩完就OK。

保持笑容!保持樂觀!保持正面態度!人都靚D!

soscho    發表於 13-9-19 11:24
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

happy_lavender 發表於 13-9-19 11:23
呢D係學校要解決的問題,根本無須為此事傷和氣!就算講贏了也不能幫學校解決問題,總之表達了意見/感受,發 ...

我擔心APS第日又叫人上網Check interview時間! 唉! 煩!

回復 seamama 的帖子

發生先諗啦!無必要為假設的事煩惱,放鬆D,明天會更好!還是專心睇學校的教育理念,自己預備一下如何面試(我說的是家長的對答)來得實際。小朋友就唔迫佢,但自己就谷到吐血都得!
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

投降,終於領教EK是一個罵戰場, 我輸我輸

其實我體諒你的焦急, 一個小朋友要喺幾千人中爭100個位(宣小有60個位比宣幼學生), 確實係好難, 同時我亦好相信宣小老師選學生既眼光, 如果唔係宣小點會派位一年好過一年呢

再祝好運

luiluimama 發表於 13-9-19 11:53

投降,終於領教EK是一個罵戰場, 我輸我輸
呢幾年我都有係BK, EK發言, 從來冇同人嘈過一句, 我成日本住我不犯你, 你不犯我的原則, 絶對唔希望成為一個戰場, 因為係EK睇得太多, 估唔到輪到我, 今次我只是對事 (宣小個網已經上左3個鐘, 咩都冇), 冇諗過會俾人訓話law.

再一次祝大家中秋節快樂

回覆:soscho 的帖子

不是已有會員提供了另外的下載方法嗎?點解還要等三小時?

我都 email 左比好多mami了, 樓上亦有幾位好心人 send or post link, 有需要可pm我email 的!

HYDADDY提供的共享檔案跟我從宣小網頁下載的完全一樣,而且今年跟往年不一樣表格附設交表日期,所以如果真的不能從網頁下載也沒關係呢。老實說,我早兩天連通告也簽不到,學校已隨即通知我們可用另一網址登入內聯網,相信這都算是一些疏導的措施?而我自己在17/9, 18/9 兩天早上7時左右都可順理下載表格,如真的很希望直接從網頁下載的話,大家可試試在這些時間下載。

我都send了給不少媽咪,放心啦!一定有表的,不用太心急。

我想我是很幸運,在第一天的正午一時也能下載到表格,可能碰巧大家午膳中。

引用:HYDADDY提供的共享檔案跟我從宣小網頁下載

原帖由 marcuscyrus 於 13-09-19 發表
HYDADDY提供的共享檔案跟我從宣小網頁下載的完全一樣,而且今年跟往年不一樣表格附設交表日期,所以如果真 ...
Google個link跟本就係APS申請表redirect 去的link,正版貨,況且Google點都唔會down server掛

引用:Quote:luiluimama+發表於+13-9-19+11:53+回

原帖由 soscho 於 13-09-19 發表
呢幾年我都有係BK, EK發言, 從來冇同人嘈過一句, 我成日本住我不犯你, 你不犯我的原則, 絶對唔希望成為一個 ...
停下啦你,你好煩

回復 seamama 的帖子

準考証是寄回給你, 可以知道面試日期及時間, 放心.

Juliaqq    發表於 13-9-20 08:58
‹ 上一主題|下一主題