用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘宣道個網完全入唔到
樓主: conniemar
go

九龍塘宣道個網完全入唔到 [複製鏈接]

如家長有意為其二○○八年或以前出生之子女申請入本校小一級就讀,請填妥小一入學申請表,
附同下列資料,於十月二十三日至二十五日(8:00am-12:00noon)親臨本校一樓禮堂辦理報名手績。
(恕不接受郵寄或速遞)
(1) 出生證明書副本
(2) K2期考成績表副本
(3) 貼足$1.7郵費之回郵信封一個 (23cm × 10cm)
(4) 報名費入數收據【請預先前往恒生銀行或自動櫃員機(ATM)繳付報名費五十元,帳戶號碼:
284-195443-001】

面試日期為6/12或7/12

回覆:conniemar 的帖子

尋日全日入唔到,今朝load左2個半鐘
得左

原來我算好彩,只需等10分鐘就下載到。啱啱check過張報名表有存檔,有需要可pm我,今晚send畀你地。
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

Can you please send to my email address: [email protected]?  Thanks a lot.

happy_lavender  已發,留意版規是不容許公開私人電郵的,請刪除及用PM聯絡。  發表於 13-9-18 10:05

引用:+本帖最後由+happy_lavender+於+13-9-17+17

原帖由 happy_lavender 於 13-09-17 發表

原來我算好彩,只需等10分鐘就下載到。啱啱check過張 ...
Pls PM me, many thanks

回覆:chungchungmummy 的帖子

其實大家唔使咁心急喎,有一個月時間供大家上網下載。過多兩日應該會好好多!

回復 pauline-alvin 的帖子

Already sent.
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

回復 happy_lavender 的帖子

已pm你,請send一份給我,thanks

回覆:九龍塘宣道個網完全入唔到

可否send給我嘛?
[email protected]
Thanks

happy_lavender  已發,版規是不容許公開私人電郵的,請刪除及用PM聯絡。  發表於 13-9-18 10:05

Form:
https://docs.google.com/file/d/0 ... 1fMU0/preview?pli=1

Notes:
https://docs.google.com/file/d/0 ... RsWGs/preview?pli=1

如果上面條link用唔到,試下..

Form:
http://share.pdfonline.com/ce5fc ... P1admission2014.pdf

Notes:
http://www.pdfonline.com/convert ... Instruction2014.pdf

醒目開學勳章

回復 hydaddy 的帖子

Thank you!

我係3日都入唔到!

點解學校好似唔理, 由得我地自己搞掂, 其實呢D野應該佢地做架喎, 唔可以覺得而家係你求我, 我使乜咁在意, 我相信實有人打去問學校點解上唔到, 係咪已經放假過中秋?

luiluimama  學校已經比足一個月時間比大家download, 如果學校唔貼心, 早就要你去排隊攞form啦, 係你自己心急咋, 咪咁傻以前早交form就勝算高啦!  發表於 13-9-18 16:45

回覆:soscho 的帖子

其實我幾日的早上都入到喎,昨天還下截埋表格,如果真的好想自網頁下載表格的話,可以避開人流高峰

想要九龍塘宣道小學入學申請表, 想去我的個人簽名找LINK下載
宣道小學小一入學申請填表須知
https://www.dropbox.com/s/7o5ubvv7yg9hgcv/P1admissionInstruction2014.pdf

宣道小學小一入學申請填表
https://www.dropbox.com/s/idrkrzvq6ktk9ox/P1admission2014.pdf

亞luiluimama, 我認我心急, 心急有咩問題, 你咁唔心急, 咪最最最last minute, 等人地就關門至衝入去law.

而家我有話要早交form 咩, 而家10月23號喇咩, 我剩係想早D download 張form, 填好晒, 就好似你咁, last minute 至去, 得未

儍個個係你law, 居然UP 得出早交有著數咩呢D說話:;pppp:

回復 soscho 的帖子

我唔多理解你點解話學校好似唔理, 大量家長湧入網頁download, 搞到個website down係好正常, 你點知宣小無人理? 而且宣小有提供郵寄索取申請表服務, 何來只要求你自己搞掂呢, 如果宣小唔care申請者, 唔需要用2個渠道方便大家攞form

心急唔係問題, 只係大家都心急咪搞到down website囉, 學校比足1個月比各位去download, 安排已經非常好, 係你一直怪責宣小安排不週, 我無叫你last minute 先交form, 但同其他人一齊喺頭幾日迫,咪換黎咁既情況囉

抱歉, 我唔心急, 我2個小朋友已經讀緊小學咖啦

宣小大部份既家長都相當有教養同埋有一定既教育水平, 但我睇你既談吐恐怕你要留意點, anyway good luck!

fsforth    發表於 13-9-19 09:55

呵, 原來已經上左岸, 唔怪之得講D咁風涼的說話

哈哈哈, "宣小大部份既家長都相當有教養同埋有一定既教育水平", 你當日點回應呀 ->咪咁傻以前早交form就勝算高啦

呢D就係叫教養, 你的要求都好低下喎

引用:呵,+原來已經上左岸,+唔怪之得講D咁風涼的

原帖由 soscho 於 13-09-19 發表
呵, 原來已經上左岸, 唔怪之得講D咁風涼的說話

哈哈哈, "宣小大部份既家長都相當有教養同埋有一定既教育水 ...
唔好嘈啦!由得佢自己讚自己囉!講真,我報咗咁多小學、幼稚園,從未見過download form都入唔到囉!之前死機都係簡介會之麻,點會大家同一時間download form, 仲要搞幾日都未搞掂!

soscho    發表於 13-9-19 10:51
‹ 上一主題|下一主題