用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Paul Boys與陳守仁撞面試時間,點算?請給意見。謝 ...
樓主: silverbell
go

St. Paul Boys與陳守仁撞面試時間,點算?請給意見。謝謝! [複製鏈接]

我係SPB 家長,不過我住港島區,校車公司係承諾會去到學生住所上落車,至於幾點上落車就唔太清楚,而且九龍區校車費都幾貴,分分鐘同學費差不多,所以要自己衡量下。

lin051051  沒有跟學費一樣啦!差很多…  發表於 13-9-17 18:29

回覆:winbun 的帖子

The school bus service is pretty good.  As we have been informed the picked up time and place individually by e-mail and SMS, I am afraid none of us can provide the school bus list to you.  But the school bus routes are changing every year.....depends on the demands.....

回覆:St. Paul Boys與陳守仁撞面試時間,點算?請給意見。謝謝!

我都係,係咪兩間都無得改?有無人試過改到?

For SPB, you will be over 90% go to SPB college.

For TSL, if you are top enough, you might go to DBS, DGS.

回復 Ving 的帖子

For SPB, if students are top enough, they might go to any of 神級 schools.

兩間都唔同級數同類型,緊係揀SPB 啦!佢地學費都差一半,朋輩好重要的!

引用:請問st+Paul+Boys+學費貴嗎? +

原帖由 kiufung99 於 13-09-17 發表
請問st Paul Boys 學費貴嗎?
$3000/ month

回覆:St. Paul Boys與陳守仁撞面試時間,點算?請給意見。謝謝!

請問St. Paul Boys 1st in要幾耐?

回覆:silverbell 的帖子

如住香港就一定揀spb, 因有中學backup. 但若住九龍就要考慮返學要幾耐,因spb 好唔就腳。

照去in,遲到一小時話塞車,唔信唔卑你in!

請問有無家長可分享兩間學校的面試形式和內容?

GAT 發表於 13-9-24 00:49
照去in,遲到一小時話塞車,唔信唔卑你in!
最幣小朋友唔識講大話,老師一問就知,不過,如果不是太遲,可以搏下學校可能比見,比你見係人情,唔比係道理。呢個時候要取捨 !

回復 GAT 的帖子

唔比你咪唔比你囉, 遲到在先, 仲要講大話...唉...!!!

www    發表於 13-9-27 14:28

要誠實
更何況在小朋友面前。
遲到照去,唔俾in. 就算。 但就算俾你in, 都應該扣分
選間已喜歡的
適合小朋友的學校就是好學校,最緊小朋友讀得開心又有自信

引用:回復+GAT+的帖子 唔比你咪唔比你囉,+遲到

原帖由 tokwawan 於 13-09-24 發表
回復 GAT 的帖子

唔比你咪唔比你囉, 遲到在先, 仲要講大話...唉...!!!
遲到又比你in仲唔扣分的話,咁set interview schedule作用何在?

作為負責任家長,要以身作則,教小朋友講大話,太過份了!

引用:Quote:原帖由+tokwawan+於+13-09-24+發表回

原帖由 Teresa 於 13-09-24 發表
遲到又比你in仲唔扣分的話,咁set interview schedule作用何在?

作為負責任家長,要以身作則,教小朋友講 ...

回復 GAT 的帖子

我估你有報SPB, 因為見到你有發post問野...真係希望SPB唔收你, 免得你入左之後係咁教個仔講大話...

tokwawan 發表於 13-9-25 17:41
回復 GAT 的帖子

我估你有報SPB, 因為見到你有發post問野...真係希望SPB唔收你, 免得你入左之後係咁教個仔 ...

wakakakakak....
.........No worry.... Be Happy !!!  : )

no matter you are in which school....if students are top enough, they might go to any of 神級 schools la....

.........No worry.... Be Happy !!!  : )
‹ 上一主題|下一主題