用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12網……
go

12網…… [複製鏈接]

我第二仔,無分!

自行:軒上

心儀:軒上及聖雅各!

甲一:軒上,聖雅各,軒下。

乙    :軒上,聖雅各,軒下,華仁上,華下,
         st joe, 李賜豪,宝血,……

想問下可以嗎?保險綫 甲三填了軒下,ok ma?

或填李賜豪?
煩惱,頭痛中

希望有人幫下我

1    0    0    0

引用:我第二仔,無分! 自行:軒上 心儀:軒上及

原帖由 sausau527 於 13-09-15 發表
我第二仔,無分!

甲二、甲三填咩冇關係,因為只有甲一有機會;軒下放乙三做不到保險,要放乙二!

仲有乙部大抽獎你放華上、華下、st jo 係4、5、6、位更加無可能及浪費,你咁排好彩就中軒上,否則就應抽到好尾!!

回覆:lok614 的帖子

咁我应該点排?

回復 sausau527 的帖子

你呢個排位早十年前就得一。上年有個人同你排嘅一樣最後去左張……

引用:仲有乙部大抽獎你放華上、華下、st+jo+係4

原帖由 lok614 於 13-09-15 發表
仲有乙部大抽獎你放華上、華下、st jo 係4、5、6、位更加無可能及浪費,你咁排好彩就中軒上,否則就應抽到 ...
同意,上年很多學生浪費了幾會。

我果囡升小一, 以上年經驗, 大抽獎上同學仔放聖雅各放第一, 都100%入, 但軒上放第一, 我見都有同學仔入唔到, 所以如果你放軒上,聖雅各,軒下,咁第一唔得, 第二,三都無可能, 就會去咗xxx佛教或保良局xx, 你要有心理準備!

醒目開學勳章 王國長老

我唸你記錯左
st james係一定要第一
軒下至係乙一收晒, 可以收乙2

http://www.edu-kingdom.com/forum ... page%3D1&page=2
http://www.edu-kingdom.com/forum ... amp;extra=page%3D14
http://www.edu-kingdom.com/forum ... ghlight=12%E7%B6%B2

醒目開學勳章 王國長老

sausau527 發表於 13-9-15 07:11
我第二仔,無分!

乙 :軒上,聖雅各,軒下,華仁上,華下,
st joe, 李賜豪,宝血,……

搏左軒上, 全部聖雅各,華仁上,華下,st joe, 都唔可以揀, 因為全部都係要1st choice至入, 擺後面係零機會
如果你講保險線, 俾你第2搏埋軒下 (已經好搏, 擺第3係無可能), 第3已經要係寶血/李賜豪

幸福女子    發表於 13-9-16 13:09
‹ 上一主題|下一主題