用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問你們小朋友係邊學游水?
樓主: LOVELY-BABE
go

請問你們小朋友係邊學游水? [複製鏈接]

回覆:請問你們小朋友係邊學游水?

其實我覺得吏丹福唔錯,仔仔學了半年已可游自由式

長沙灣史丹福真係麻麻,現在轉咗私人教練

Radiomama 發表於 13-9-16 11:25
我個仔剛由大力轉咗去ESF, 佢在大力游到高班,轉過去ESF游squad level 8都跟得上。
  ...
都係大力

回覆:Jackieson 的帖子

我剛報左石門-泳天, 第一次學游水, 請問要帶咩? 天氣開始凍係咪買保暖衣會好d?  咩牌子好?

點解咁多泳天?因為基本上泳天包辦了港九名校的泳班和泳隊。這裡的家長的小朋友多是讀名校,咪超多泳天囉。竹利申:我的也是泳天喇沙。

我們以前游 YMCA,太慢了,留留下級3年都未完成幼兒8階段,加上泳天近我們住所,索性在轉會泳天重新學過。

引用:點解咁多泳天?因為基本上泳天包辦了港九名

原帖由 786 於 13-10-01 發表
點解咁多泳天?因為基本上泳天包辦了港九名校的泳班和泳隊。這裡的家長的小朋友多是讀名校,咪超多泳天囉。 ...
我地都係,在YMT YMCA 游咗幾年,進度好慢,轉咗海天,進步大咗好多。海天同泳天係姊妹泳會。

引用:點解咁多泳天?因為基本上泳天包辦了港九名

點解咁多泳天?因為基本上泳天包辦了港九名校的泳班和泳隊。這裡的家長的小朋友多是讀名校,咪超多泳天囉。 ...
Thx!

引用:Quote:原帖由+786+於+13-10-01+發表點解咁

原帖由 pauline_c 於 13-10-01 發表
我地都係,在YMT YMCA 游咗幾年,進度好慢,轉咗海天,進步大咗好多。海天同泳天係姊妹泳會。

...
請問海天係邊上堂?

回復 LOVELY-BABE 的帖子

Tried Hoi Tin at St. Paul's Convent swimming pool
Yes, agreed that private tutor can be better.
canau

引用:Quote:原帖由+786+於+13-10-01+發表點解咁

原帖由 LOVELY-BABE 於 13-10-01 發表
Thx!
見係你,講多少少。我地本來學YMCA, 一直45分鐘(其實熱身用了5分鐘,所以得40分鐘游)。到前年,突然分了多人班(跟以往六人一樣)和少人班(四人,貴好多),但進程一樣。我地覺得變相大幅加價,加上交通來回差不多兩個鐘,所以經學校試下泳天喇沙。點知泳天游前5分鐘熱身,游泳整整1個鐘,仲要平過YMCA,覺得ymca揾苯.我們即刻決定轉會。因小朋友愛游泳,游了一個暑假已學了三式(因年紀少未學蝶式),從新在泳天由背書包(浮包)到入泳隊只是1年時間。不過,重申,要小朋友本身好鍾意游水。點都好,一句,現在我們連ymca會藉都唔要。

引用:Quote:原帖由+LOVELY-BABE+於+13-10-01+發

見係你,講多少少。我地本來學YMCA, 一直45分鐘(其實熱身用了5分鐘,所以得40分鐘游)。到前年,突然分了 ...
我唔記得是45分鐘定50分鐘,怕畀人抽稱。我地無係ymca太耐了,唔記得了

回覆:Mighty 的帖子

沙田體育學院

我女3歲就游TST YMCA,進度真係比其他泳會慢,但對初學幼兒勝在夠安全,教練都係熟口熟面果D,而且執姿勢比較嚴謹,我女游左三年後入拔尖班,準備入junior team

Twins 媽咪

我囡跟海天喇沙(跟學校)

引用:Quote:原帖由+pauline_c+於+13-10-01+發表

原帖由 LOVELY-BABE 於 13-10-01 發表
請問海天係邊上堂?
海天都有好多 locations. 我地喺博藝會。

我女都係海天學,一開始報泳天但唔夠人開班!

海天, 銅鑼灣聖保祿室內池。

引用:Quote:原帖由+LOVELY-BABE+於+13-10-01+發

見係你,講多少少。我地本來學YMCA, 一直45分鐘(其實熱身用了5分鐘,所以得40分鐘游)。到前年,突然分了 ...
謝謝你,朋友!

借問下 各位爸爸媽媽 你哋幾錢一堂?

回覆:JTBGX 的帖子

145$ 一堂 泳天石門

‹ 上一主題|下一主題