用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 培道,聖方濟各交表疑問
樓主: littlecook
go

培道,聖方濟各交表疑問 [複製鏈接]

回覆:培道,聖方濟各交表疑問

培道的面試只有1日(10月12日),咁都有得改期咁好?

little_yolky  係改時間。但今年好似唔俾改了。  發表於 13-9-19 11:18
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

回復 little_yolky 的帖子

快見完又唔代表一定落選嘅。我9年前見現在這份工時,舊老細面試時只對我說: 你做開大公司,D嘢識點做架啦!你現在要考慮的是如何向你公司辭職!1分鐘見完!結果入嚟做咗9年,重升了兩次職添,都未必是差的…………
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

happy_lavender 發表於 13-9-18 20:40

快見完又唔代表一定落選嘅。我9年前見現在這份工時,舊老細面試時只對我說: 你 ...

小朋友無 "工作經驗" 丫麻。你都咪話唔驚, 明明主任/老師話見30-45分鐘, 點知成組人15分鐘被踢晒出嚟。好彩入咗。

咁咪係囉!

面試時間短可能代表老師好滿意,無須再評核什麼。不過作為家長,感到緊張和不安是人之常情,但過後再看就會覺得好無謂,自己嚇自己。

happy_lavender 發表於 13-9-19 11:32

咁咪係囉!
你都咪話唔驚, 第二日返工同老細講開, 老細就話:你都要有心理準備, 時間短, 多數衰硬。真係差啲暈咗。

正常都應該係咁,但我的親身經歷卻正好相反,事實是這樣,算我走運,咁都遇到!

回覆:littlecook 的帖子

其實時間學校一定預左是撞時間,如講其他只會覺得講大話

sfa 是交表時即時assign interviee time ga

如果培道都係早交早見, SFA就拖晏D交,sFA有下午in, 11:00後交表見中午後。

‹ 上一主題|下一主題