用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 自行收生問題(沙田區)
go

自行收生問題(沙田區)

88網迦密有20分(但略為遠)但自己係91網得15分,心儀大熱培基及呂小,自行衰硬,如果1-1都派唔到都幾麻煩,你們覺得迦密如何?我應該博還是入迦密呢?

回覆:自行收生問題(沙田區)

迦密如果放係91網只係二線,如果你小朋友讀到書就博呂小,培基

醒目開學勳章 貢獻勳章

其實20分迦密都唔易中,今年我大抽獎攞成績時,見到派迦密d家長個個開心到喊,笑到見牙唔見眼!(反而派沙官嘅又唔覺咁大反應~) 响88網,迦密係熱門~
恐龍家

引用:其實20分迦密都唔易中,今年我大抽獎攞成績

原帖由 小曳人 於 13-09-12 發表
其實20分迦密都唔易中,今年我大抽獎攞成績時,見到派迦密d家長個個開心到喊,笑到見牙唔見眼!(反而派沙 ...
Agree.  I knowcsomeone has 20 point and needed to go through the tough process after the P 1 allocation release in Jun.

今年迦密派位好過去年, 參考下:
獲派首三志願共:97.9%

而且放第二選擇已經抽唔到

回復 auscarma 的帖子

今年20分入迦密都沒有機會啊!

引用:其實20分迦密都唔易中,今年我大抽獎攞成績

原帖由 小曳人 於 13-09-12 發表
其實20分迦密都唔易中,今年我大抽獎攞成績時,見到派迦密d家長個個開心到喊,笑到見牙唔見眼!(反而派沙 ...
想問知唔知點解咁多人鐘意迦密既?佢既優點係咩?愉快學習?我今個星期都會去睇下,但如各位知既可分享下唔該!